Amerika planlıyor, Suudi Arabistan uyguluyor

Amerika planlıyor, Suudi Arabistan uyguluyor... İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi; Suudi Arabistan'ın Filistin'e " Amerika'nın İsrail-Filistin planını kabul etmesi" yönünde baskı yaptığını yazdı.

Abone ol

Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a baskı yapıyor.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi Suudi Veliaht Prensi'nin , Filistin Liderine "Amerikalılar ne önerirse kabul et ya da istifanı ver' dediğini yazdı.

Amerika'nın hazırladığı "Orta Doğu Barış Planı" kapsamında Amerikan Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner bir ziyaret gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giden Kushner, Amerika'nın İsrail-Filistin sorunu için hazırladığı "planı" gündeme getirdi.

Kushner'den bir hafta sonra başkent Riyad'ı Filistin Özerk Yönetimi lideri Muhammed Abbas ziyaret etti.

Gerçekleşen görüşmelerden sonra Suudi Prens'in,Filistin lideri Abbas'a 'Trump planı açıkladığında Amerikalılar ne önerirse kabul et ya da istifanı ver' dediği" öne sürülüyor.

Times'a göre İsrail-Filistin sorununa Amerikan planıyla çözüm arayışları hız kazandı.

Haberde, Orta Doğu Planı üzerinde Trump'ın damadı Kushner'in, baş müzakerecisi Jason Greenblatt ve ABD'nin İsrail Büyükelçisinin çalıştığı bilgisi yer alıyor.

ulusal.com.tr

İsrail, Avrupa Parlamentosu üyelerini ülkeye almayacak Dünya İspanya Başbakanı Rajoy'dan 'Katalan siyasiler' açıklaması Dünya İspanya Başbakanı'ndan çok sert Katalonya açıklaması Dünya Rusya: Ebu Kemal operasyonu, koalisyonun IŞİD'e desteğini gözler önüne serdi Dünya