Teröre karşı yargı da birleşti

Yargıda Birlik Derneği’nin ilk olağan Genel Kurulu toplandı. Ankara’da yapılan genel kurulda teröre karşı birlik mesajları verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak da F tipine işaret etti. “Yargının bir grubun kontrolüne geçmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Abone ol

4 bin 159 üyesi bulunan Yargıda Birlik Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını yaptı.

Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılan genel kurula yurt içi ve yurt dışından çok sayıda hakim, savcı, bürokrat ve davetli katıldı.

Toplantıya Atatürk ve şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlandı. Teröre karşı birlik mesajları verildi.

Genel Kurula Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, HSYK’nın bazı üyeleri de katıldı. Terör nedeniyle bazı etkinliklerin iptal edildiği belirtildi.

Kürsüye önce Derneğin Genel Sekreteri Birol Kırmaz çıktı. Kırmaz, “bizim asıl hedefimiz milletimize hizmettir” diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak da F tipine işaret etti, “Yargının bir grubun kontrolüne geçmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Divan Başkanı Sadi Sarıyıldız da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

2 bin 638 oyun kullanıldığı seçimlerde blok liste yapıldı. Bu şekilde yönetim, denetim, istişare ile etik kurullarının asıl ve yedek üyeleri belirlendi.

Yönetim Kurulunun ilk toplantısında da başkanlık seçimi yapılacak.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

ABD, Rusya'yı IŞİD ile tehdit etti Gündem Kumpasçılar kaçtı o tutsak kaldı Gündem Şehit annesi: Ağlamayacağım, dik duracağım, düşmanı sevindirmeyeceğim Gündem Demirtaş, "Cizre Türkiye'nin Kobanisi'dir" demişti! Sonuç: Cizre teröristlerden temizlendi Gündem