Üniversiteliye değerler eğitimi

19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar üniversitelere de uygulanmak isteniyor. Okul öncesi ve ilk okulda verilmeye başlanan milli ve dini değerler eğitimine üniversite yurtlarında da verilmeye başlanacak. Eğitimciler de öğrenciler de karara tepkili. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca "bu dindar ve kindar bir toplum düzenini hazırlayan bir düzenleme şeklindedir" diye konuştu.

Abone ol

Tartışmalı Milli Eğitim Şurasında alınan kararlar ilkokuldan üniverseteye kadar uygulanmaya başlanıyor.

İlkokul ve ortaokullarda verilmeye başlanan dini değerler eğitimi şimdi de üniversitelere taşınacak. Söz konusu eğitim Kredi Ve Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencilerine isteğe bağlı olarak verilecek.

Proje milli ve manevi değerlere uygun bir nesil yetiştirmek hedefiyle ortaya atıldı. Ocak ayının sonunda da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bu amaçla bir protokol imzalanacak.

Ancak hem eğitimciler hem de öğrenciler duruma tepki gösterdi. Eğitim-sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, hükümetin siyasal İslamcı şablona göre eğitimi şekillendirdiğini söyledi.

Karaca, uygulamanın son derece tehlikeli bir sonuç yaratacağına dikkat çekti.

Karaca Bakanlığın şuradaki önerilerin tavsiye niteliğinde olduğunu söylediğini ancak kararların cemaat çevreleriyle birlikte uygulamaya geçtiğini kaydetti.

Öğrenciler de iktidarın istediği profilde öğrenciler olmayacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

TMMOB yasası değişiyor Gündem Cevzet Soysal cinayetinin arkasından F tipi örgüt çıktı! Gündem Yolsuzluk raporu tartışılıyor! Gündem Milletvekilleri Perinçek’in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi Gündem