TSK ilk adımı attı! Asker görünmez olacak!

Türk askerine görünmezlik zırhı için ilk adım atıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, radara yakalanmayan uçak ve gemilerde kullanılan hayalet boya teknolojisini asker vücuduna da uygulayacak teknoloji için teklif almaya başladı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, radara yakalanmayan uçak ve gemilerde kullanılan "hayalet" boya teknolojisini Mehmetçik için hayata geçirme kararı aldı. "Hayalet" teknolojisi askerin vücuduna uygulanacak.

Habertük gazetesinin haberine göre Savunma Sanayii Müsteşarlığı, proje için ilk adımı attı ve ilgilenen firmalardan teklif almaya başladı.

Geliştirilecek ürün, termal kamera ve kızıl ötesi dürbün gibi gözetleme araçlarına karşı görünmezlik sağlayacak. Ayrıca doğa ile uyumlu renk tonları sayesinde "bukalemun" etkisi yaparak çıplak gözle fark edilmeyi de engelleyecek.

Boyanın askerin cildine zarar verecek maddeler içermemesi de özellikle talep edildi.

Karadan ve havadan yapılan kızılötesi gözetlemeyi engelleyerek personelin gizleme kabiliyetini artıracak.

ulusalkanal.com.tr

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Yılbaşından bugüne kadar 18 canlı bomba eylemi önlendi Gündem Sur’da koridoru fırsat bilen teröristler sokaklara patlayıcı döşedi Gündem ''İBB elini Fındıklı Parkı'ndan çek!! Gündem Türkiye'de 35 bin kişi yarını bekliyor Gündem