"Kadın öğrenirse aile de öğrenir"

Türkiye'nin fedakar anaları, kadınları bu kez doğal afetlerde hayat kurtarmak için kolları sıvadı. "Kadın öğrenirse aile de öğrenir" sloganı ile yola çıkılan sosyal sorumluluk projesi ile kadınlar doğal afetlerde ve kazalarda aktif görev alabilecek. Şimdilik İstanbul'un Kağıthane ilçesinde başlayan projenin hedefi bütün ilçelere yayılmak

Abone ol

Kadınlar bu kez hayat kurtarmak için sahaya iniyor. Olası bir depremde yardıma koşmak için eğitimlere başladı.

Kadınların doğal afetler ve kazalarda daha aktif rol oynayabilmesi için "Afete Hazırlık ve Risk Azaltma Projesi" adlı sosyal sorumluluk kampanyası başlatıldı. Proje Kağıthane Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı ve İlk Adım Kadın Kooperatifi işbirliğiyle yapıldı. Projeye AKOM'un yanı sıra MAG gibi gönüllü kuruluşlar da destek veriyor.

Proje kapsamında ilçenin 19 mahallesinde afet odaklı risk haritalama çalışması yapıldı, olası risk planları masaya yatırıldı.

Projenin sloganı "Kadın öğrenirse aile de öğrenir". Uzmanların desteği ile afet sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat için eğitim aldı.

Kadınlar bu proje kapsamında İstanbul'da olası bir faciada görev alabilecek. Hedef projei İstanbul'un bütün ilçelerine yaymak bunun içinde en çok erkeklerden destek istiyorlar.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: BÜLENT ÜNAL

Yaza sadece insanlar değil, hayvanlarda hazırlanıyor Yurt Meteoroloji'den ikinci uyarı geldi! Yurt Dolmuş, kargo aracına çarptı Yurt Kiracıyla ev sahibinin tartışması kanlı bitti Yurt