Meclis'te "silah" gerginliği

Meclis Genel Kurulu'ndaki gerginlik milletvekili olmayan bakanların yemin töreninde zirveye çıktı. Bakanlar yemin ederken protestoların ardı arkası kesilmedi. AKP ile CHP'liler arasında yaşanan kavgada, AKP'li Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın silahını çektiği iddia edildi. Bakan Kılıç iddianın gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Abone ol

Yemin etmeselerdi maaş alamayacak, dokunulmazlık zırhına kavuşamayacaklardı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine onaylandığı için bakanlıkları geçerliliğini sürdürecekti. Muhalefet ise yemin etmeyen bakanların atacağı her imzaya itiraz edebilecekti. Hatta kamu çalışanları ve vatandaşlar dahi bakanların kararlarına itiraz edip dava açabilecekti.

AKP için bu yüzden son derece önemliydi bakanların yemin etmesi. Aksi halde 1 Kasım seçimlerine kadar Başbakan Davutoğlu ve kabinenin vereceği her kararda eli kolu bağlanabilirdi.

Meclis'te gergin geçen 3 ayrı oylamada yemin etmelerine karar verilen bakanlar, kürsüye çıkınca tansiyon bir anda yükseldi.

Meclis Başkan Vekili Koray Aydın yemin etmeleri için bakanları kürsüye davet etmeye başladı. İlk yemin eden kişi İçişleri Bakanı Selami Altınok oldu. Altınok yemin ederken CHP'liler masalara vurdu, HDP'liler ise Genel Kurulu terk etti. Ardından kürsüye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu yemin etti.

Asıl gerginlik Adalet Bakanı Kenan İpek'in yeminininde yaşandı. CHP'li Hayati Tekin'in Bakan İpek'e "Adaletin nerede" diye bağırdı.

Adalet Bakanı İpek yemin ederken, kürsünün önünde kavga vardı. AKP ve CHP'li vekiller birbirinin üzerine yürüdü. AKP’li Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın belindeki silaha davrandığı ve CHP gurubuna doğru yürüdüğü iddia edildi.

AKP Erzurum Milletvekili Efkan Ala’nın da Meclise silahla girdiği öne sürüldü. Genel Kurul'da tansiyon yükselince oturuma ara verildi.

Bakanların yemin töreni sonrası söz alan Bakan Kılıç silah iddialarını yalanladı.

ulusalkanal.com.tr

Sendikalardan ortak çıkış Gündem Şırnak'ta çatışma! Gündem Askeri aracın geçişi sırasında patlama: Çok sayıda yaralı var Gündem 12 göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili Bodrum'da 4 kişi gözaltına alındı Gündem