"Osmanım'a" beraat istediler

Danıştay cinayeti ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasından beraat ettirildi, ancak bu yeterli olmadı. Ergenekon savcıları; “Osmanım” diye hitap ettikleri Osman Yıldırım’a örgüt üyeliğinden ceza verilmesine de tepki gösterdi. Ergenekon davası kararını temyiz eden savcılar, Yıldırım'a örgüt üyeliği ve patlayıcı madde bulundurma suçlarından da ceza verilmemesi gerektiğini savundu.

Abone ol

Ergenekon davası savcıları, kararı skandal bir dilekçeyle temyiz etti.

Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın, "Osmanım" diye hitap ettikleri Osman Yıldırım'a ceza verilmesine tepki gösterdi.

Davada hem sanık, hem tanık ve hem de gizli tanık olan Osman Yıldırım, Danıştay cinayeti ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması eylemlerinden ceza almaktan kurtarılmıştı. Yıldırım'a, terör örgütü üyeliği ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından ceza verildi. Savcılar Pekgüzle ve Taşkın bu cezayı da kabul etmedi.

Savcılar, Ergenekon davası kararını 11 Nisan'da temyiz etti. Yargıtay’a gönderilen dilekçede; Yıldırım'a verilen cezanın hukuka aykırı olduğu savunuldu.

Osman Yıldırım'ın avukatı gibi dilekçe hazırlayan savcılar, Yıldırım'ın bu suçlardan da beraat ettirilmesini istedi. Gerekçe olarak da Yıldırım'ın etkin pişmanlık yasasından faydalanmasını gösterildi.

Mahkeme, 5 Ağustos 2013'teki kararında, Yıldırım hakkında patlayıcı madde bulundurmak suçundan 5 yıl 3 ay ceza vermişti. Yıldırım, cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

AKP'de malumun ilamı Gündem Erdoğan ile Fidan da şikayetçi oldu Gündem Demirel tanık olarak çağrıldı Gündem F tipi hükümetin hedefinde Gündem