Hakkari Şemdinli kırsalında dört terörist teslim oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin kırsalında dört teröristin teslim olduğunu bildirdi. Teslim olan teröristlere ve teslim olma anlarına ait görüntüler de paylaşıldı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölücü terör örgütüne karşı özellikle 2017 yılı başından itibaren düzenlenen başarılı operasyonlarla ortaya konan kararlı tutum, uygulanan baskı; etkisini göstermeye ve sonuç almaya başladı. Terör örgütü PKK'nın sözde lider kadrosunun, TSK'nın başarılı operasyonları sayesinde aciz kaldığı, ağır kayıplar verdiği ve bu durumdan kurtulmak için alt kadrolara sürekli, 'saldırı yapın' baskısını yinelediği ancak bu baskıcı tutumuna rağmen isteklerinin sonuçsuz kaldığı çeşitli kaynaklardan tespit ve teyit ediliyor.

Bu sebeplerle terör örgütü kadroları arasında büyük ihtilafların, özellikle alt seviyelerde bulunan teröristler arasında huzursuzlukların yaşandığı, anılan teröristlerin örgüt içindeki akıbetleri hakkında son derece karamsar oldukları görülüyor.

TSK'nın verdiği bilgilere göre, bölücü terör örgütü PKK'nın, kendi elemanları üzerindeki etkisini ve kontrolünü kaybettiğine dair çarpıcı birçok örnekle karşılaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde Tunceli’de örgüt içinde yasak olmasına ve öğrenildiğinde kişilerin infaz edilmesiyle sonuçlanan cezalar verilmesine rağmen yaşanan yasak ilişki sonucu hamile kalan bir kadın terörist kendisinin ve bebeğinin infaz edilmesini engellemek için güvenlik güçlerine sığındı.

Son örnek ise 11 Haziran 2017 tarihinde Hakkâri’de yaşandı. 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına Hakurk kampından 'yaşadıkları insanlık dışı muamelelere ve baskıya' dayanamayarak kaçan iki erkek terörist Şemdinli kırsalında, iki kadın terörist ise Şemdinli Gedik Tepe mevkiinde olmak üzere toplam dört bölücü terör örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız olarak kendi istekleri ile teslim oldu. Devletin şefkatli kollarına sığınan teröristlere, yiyecek ve içecek verilerek, ilk sorgularının ardından kolluk güçlerine teslim edildi.

Ek olarak TSK tarafından yapılan bilgilendirmede, "Karşılaşılan bu ve benzeri olaylar; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm organlarıyla vermiş olduğu kararlı mücadelenin bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri vatanımız ve milletimize karşı doğabilecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir, her zaman devletinin ve milletinin emrindedir." ifadeleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

Çavuşoğlu, Körfez ülkelerinin diplomatlarıyla görüştü Gündem FETÖ'den aranan iş adamları havalimanında yakalandı Gündem Yıldız futbolcuya gözaltı şoku! Gündem Lüks araç operasyonunda gyrocopter ele geçirildi Gündem