İstanbul Valisi Vasip Şahin'den günlük kiralık ev açıklaması

İstanbul'da teröristlerin barınmalarına olanak sağlayan "günlük kiralık evlere" sıkı bir takip başlatıldı. Günlük evleri kontrol etmek için 40 özel birim oluşturulduğunu açıklayan İstanbul Valisi Vasip Şahin "18 yaş altındakilere ev kiralanmasına izin verilmeyeceğini, hücre tipi yapılanmalara göz açtırılmayacağını" söyledi.

Abone ol

Günlük kiralık evlere yönelik İstanbul'da sıkı bir denetim başlatılıyor.

Teröristlerin de barınmalarına olanak sağlayan bu evler için İstanbul valiliği harekete geçti.

Yeni Şafak'a konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, evleri kontrol amacıyla 40 özel birim oluşturulduğunu söyleyerek şunları ekledi:

Kaymakamlıklara komisyon kurulması talimatı verdik. Bu kapsamda 39 ilçede komisyonlar kuruldu. Tüm bu komisyonlara başkanlık etmesi amacıyla valilik bünyesinde komisyon da kuruldu. Komisyon denetim yapılan yerlere para cezası kesme ya da mühürleme yetkisine sahip. Çalışmalarda verimli sonuçlar almaya başladık. Kararlı bir şekilde devam edeceğiz

Vali Şahin "Kontroller sayesinde terör örgütlerinin hücre tipi yapılanmalarına göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Artık evi kiralayana anlık bildirim zorunluluğu getirildi. 18 yaş altındakilerin ev kiralanmasına ise izin verilmeyecek. Ruhsatsız olduğu belirlenen yerler de mühürlenecek.

ulusalkanal.com.tr

Balık fiyatları tavan yaptı Ekonomi Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan asgari ücret açıklaması Ekonomi Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantı takvimini duyurdu Ekonomi Dolar 3.88 seviyesini test etti (28 Ocak 2017 Cumartesi dolar ne kadar) Ekonomi