Rusya'dan ABD'ye sert 'ordu' tepkisi

ABD, PKK ordusu kuruyor. 30 bin kişilik ordunun hedefi Türkiye sınırı. Bu durumla ilgili Rusya'dan açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus diplomasisinin 2017'deki sonuçları hakkında düzenlendiği basın toplantısında, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" dedi. Lavrov ayrıca, toplantıda "Türk meslektaşlarımızın, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin çevresine geri kalan gözlem noktalarını yerleştirmeyi de olabildiğince yakın bir zamanda tamamlamasını bekliyoruz" diye konuştu

Abone ol

ABD, PKK ordusu kuruyor. 30 bin kişilik ordunun hedefi Türkiye sınırı.

Bu duruma Rusya'nın tepkisini Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov gösterdi.

Lavrov, Rus diplomasisinin 2017'deki sonuçları hakkında basın toplantısında konuştu, ABD'nin ordu girişimine sert tepki gösterdi.

"ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir" diyen Lavrov, ABD'nin bu konuda detaylı açıklama beklediklerini de ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "ABD’nin tek taraflı, ültimatom benzeri Suriye’de ordu kurulmasına yönelik projesi, Türkiye ile Kürtler arasındaki ilişkilerde problem yaratabilir ve Afrin’deki durumun yatıştırılmasına yardımcı olamaz" dedi.

Lavrov, toplantıda Suriye'ye ile ilgili başka açıklamalar da yaptı.

Rus Bakan Lavrov, "Türk meslektaşlarımızın, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin çevresine geri kalan gözlem noktalarını yerleştirmeyi de olabildiğince yakın bir zamanda tamamlamasını bekliyoruz. Zira şimdiye kadar sanırım 3 gözlem noktası oluşturdular. Toplam sayılarıysa 20 olmalı. Bu, yöneticilerimizin temasları sırasında konuşuldu. Bize bu işin hızlandırılacağına dair garanti verdiler. Bunun, İdlib'deki durumun istikrar kazanmasına yardımcı olacağını umuyorum." diye konuştu.

ulusal.com.tr

Bağdat'ta çifte patlama! Ölü ve yaralılar var! Dünya Al Sani ailesinden Şeyh Abdullah'ın Abu Dabi'de alıkonulduğu iddiası Dünya Güney Afrika'da yabancı uyruklu 7 kişinin cesedi bulundu Dünya Kamerun'da trafik kazası: 21 ölü Dünya