George Floyd için ilk cenaze töreni düzenlendi

Siyahî Amerikalı George Floyd için öldürüldüğü Minneapolis’te müzisyenler anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, beyaz polis memurunun Floyd’un boğazına diziyle bastırdığı 8 dakika 46 saniye boyunca saygı duruşunda bulundu. Göstericiler Başkent Washington ve New York başta olmak üzere birçok eyalette eylemeler devam etti.

Abone ol

Polis şiddetiyle öldürülen siyahî Amerikalı George Floyd için ilk cenaze Minneapolis kentinde töreni düzenlendi. North Central Üniversitesi’nde yapılan törene, Floyd'un ailesi, arkadaşları, halk ile dini ve siyasi liderler katıldı.

Törende polis memurunun Floyd’un boğazına diziyle bastırdığı 8 dakika 46 saniye boyunca ilahiler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Cenaze törenine konuşan Floyd'un avukatı Benjamin Crump, duygusal bir konuşma yaptı. Crump, “kötülükle işbirliği yapma. Kötülüğe karşı protesto yap. O videoda tanık olduğun insanlık dışı işkenceyi protesto et. Çünkü George Floyd o davranıştan daha iyisini hak ediyordu” dedi.

Törenin öncesinde ise Minneapolis Polis Şefi ile Komiser Yardımcısı’nın Floyd'un tabutunun taşıyan cenaze aracının geçişi sırasında diz çökerek saygı duruşunda bulundu.

Ülke geneline yayılan Floyd gösterileri de 10. Günü geride bıraktı. Başkent Washington’daki eylemler sakin geçti.

New York’taki ise göstericiler sokağa çıkma yasağına uymadı. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkedeki protestoların Kovid-19'u yaymasından endişeli. Gösterilere katılan kişilere test yaptırma çağrısı yapıldı. Son açıklanan verilere göre vaka sayısı 1 milyon 924 bini, ölü sayısı da 110 bini geçti.

ulusal.com.tr

Ukrayna'da Kovid-19 vaka sayısı 26 bine yaklaştı Dünya İran'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 134 oldu Dünya Belçika'da Kovid-19 vakası sayısı 59 bine dayandı Dünya Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 450 bine yaklaştı Dünya