Yaban domuzları Aydın'da tatilcileri ziyaret etti

Aydın'da Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yaşayan yaban domuzları bu yıl da tatilcilerin ilgi odağı oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle milli parkın doğal kumsallarını tercih eden tatilciler, yaban domuzlarının ziyaretinden memnun.

Abone ol

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı, yalnızca doğanın kucağındaki kumsallarıyla değil, yaban domuzlarıyla da rağbet görüyor. Bu yıl Koronavirüs nedeniyle milli parkın sahillerini tercih eden tatilciler, yaban domuzlarına büyük ilgi gösteriyor.

Dilek Yarımadası Milli Parkı, pek çok endemik bitki ve nesli tükenmekte olan hayvan türleriyle eşsiz bir doğal yaşam alanı. Parkın sakinlerinden olan yaban domuzları sık sık kumsallara inerek tatilcilerin verdiği yiyecekler ve artıklarla besleniyor.

Aslında vahşi bir tür olan yaban domuzları, zamanla tatilciler tarafından beslenmeye alışmış, adeta yarı evcilleşmişler.

Yaban domuzları aslında yurdun büyük kesiminde çiftçilerin korkulu rüyası. Tarlaları talan eden ve üreticiyi büyük zarara uğratan bu hayvanlar için sık sık sürek avları düzenleniyor. Ancak yaban domuzları burada, kendi doğal yaşam alanları olan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda şimdilik güvende.

ulusal.com.tr

ABD Büyükelçisinden "ilaç tehdidi" Gündem Estetik operasyonu geçiren kadın hayatını kaybetti Gündem Vatan Partisi’nden Mavi Vatan eylemi Gündem Fatih Tezcan'a dava açıldı Gündem