Kılıçdaroğlu'ndan İdlib çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye'de kazanan Esad" oldu dedi, Türkiye'nin Suriye yönetimi ile temasa geçmesi gerektiğini söyledi. İdlib'e ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, Rusya ve İran'a taleplerin aktarılması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun ekonomideki gelişmeler, yerel seçimler ve MHP'nin af önerisine ilişkin de açıklamaları vardı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu Suriye'deki savaşın galibinin Esad olduğunu belirtti, Ankara'ya Şam'la görüşme çağrısı yaptı.

Düşmanlıktan vazgeçip Esad rejimi ile İdlib'deki sorunun çözümü konusunda temasa geçmeli, belli ilkeler çerçevesinde temasa geçmeli. Çünkü Suriye'nin birliği, bütünlüğü özellikle toprak açısından çok önemli. Esad artık iç savaşta galip geldi, kazandı. ABD ve dünya da artık bunu kabul ediyor. Dolayısıyla Türkiye'nin de bu bağlamda İdlib sorununun Türkiye'nin de çıkarları lehine çözülmesi açısından Esad ile bir görüşme yapmasında büyük yarar var.

Kılıçdaroğlu ayrıca Rusya, Amerika ve İran’a, olası bir göç akınının Türkiye için doğuracağı risklerin anlatılması gerektiğini söyledi. Kimyasal silah iddalarını değerlendirdi.

Esad’ın kimyasal silah kullanması ayağına kurşun sıkması anlamına gelir. Çünkü artık iç savaşı kazanan bir aktör. Dolayısıyla bu ortamda kimyasal silah kullanması demek ayağına kurşun sıkması demektir. Bu insani açıdan da felaket olur.

CHP Genel Başkanı ekonomideki gelişmeleri de değerlendirdi, "Tutarlı hiçbir önlem alınmış değil" dedi.

Kamuoyuna yansıttıklarının aksine merkezden taşraya kadar bütün devlet bürokrasisi, israf için ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapıyorlar.

Yerel seçimlere yönelik tartışmalara ilişkin ise "Arkadaşlarımız herhangi bir ittifaka gerek duymaksızın seçimleri kazanacaktır." diye konuştu Kılıçdaroğlu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af önerisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Affın olabilmesi için Cumhur İttifakı’nın anlaşması lazım. Yani Cumhur İttifakı da kendi aralarında anlaşamıyor. Dolayısıyla yapılan öneri havada kalan bir öneri." açıklaması yaptı.

ulusal.com.tr

ABD - PKK yine aynı karede Gündem "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı'ya FETÖ'den 6 yıl hapis Gündem FETÖ soruşturmasında 2 şüpheli yakalandı Gündem 80 Bin kişi işe alınacak Gündem