Merasim Sokak saldırısı davası başladı

17 Şubat 2016'da düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili Merasim Sokak davası bugün görülmeye başlandı. Davada PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de arasında olduğu 68 sanık için 30'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Abone ol

Merasim Sokak Katliamı’nın sorumluları hesap vermeye başladı.

17 Şubat 2016'da Ankara Merasim Sokak’ta, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri servis araçlarını hedef alan terör saldırısının davası Ankara’da başladı.

Patlama sırasında toplam 29 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı PKK’nın paravan terör örgütü TAK üstlenmişti.

Davada PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de arasında olduğu 68 sanık için 30'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın ilk gününde davanın 16 tutuklu sanığından 15'i ile görüntülü bilişim sistemi ile bağlantı yapıldı.

Kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianamenin özeti okundu.

Tutuklu sanıklardan 4 kişi savunmalarını Türkçe yapmak istemediklerini belirti ve Kürtçe yapacaklarını söyledi. Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıkların, tercüman aracılığı ile savunmalarının alınması bekleniyor.

Terör eyleminde kullanılan aracın satılmasında aracı olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan İsmail İpar, “sabıkalı olduğum için suç üzerime atıldı. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye kendini savundu.

Aracın bombalı saldırıda kullanıldığından haberi olmadığını öne süren İpar, terör örgütü ile herhangi bir irtibatı olmadığını iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

Tüfenkci: İleriki dönemde ekonomik yaptırımlar da gündeme gelebilir Gündem Meclis Başkanı İsmail Kahraman: Hollanda bizim kürdan cebimiz Gündem Altının gramı 145 liranın üzerinde Gündem ÖSYM'den KPSS ücretleri açıklaması Gündem