Kılıçdaroğlu'nun cemaat aşkı

Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretiyle ilgili merak edilen soru da yanıtını buldu. Kılıçdaroğlu'nun cemaat yetkilileriyle toplantı yapacağı öğrenildi. Toplantının yarın sabah Fethullahçı Türki-Amerikan Birliği yetkilileriyle, derneğin genel merkezindeki kahvaltıda yapılacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu, daha Amerika'ya ayak basmadan cemaate sıcak mesajlar gönderdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretinde en çok merak edilen konu Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmeyeceğiydi.

Kılıçdaroğlu, daha Amerika'ya ayağını basmadan, cemaate sıcak mesajlar gönderdi. MGK'nın cemaat ile ilgili tedbir kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, AKP hükümeti ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "2004'teki MGK kararı aslında bir çeşit 28 Şubat'tır" dedi.

Bu açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da cemaat yetkilileriyle bir araya gelecekleri ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun yarın Fethullah Gülen cemaati yetkilileriyle bir araya geleceği öğrenildi.

İddia Vatan Gazetesi'nden İlhan Tanır'a ait. Görüşmenin, cemaatin Amerika'daki derneklerinin çatı örgütü konumundaki Türki-Amerikan Birliği Genel Merkezi'nde yapılacağı belirtildi.

Görüşmenin sabah saatlerinde yapılacak kahvaltı sırasında gerçekleştirileceği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu, cemaate açık destek vererek, Gülen okullarını ve dershaneleri savunan Mustafa Sarıgül'ün adaylığıyla ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, basında yer alan "Sarıgül'ün adaylığını açıkladı" şeklindeki haberleri yalanladı. Kılıçdaroğlu, "Adaylık için önce aday adaylığını açıklaması gerekir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

“Yeniden Kuvayı Milliye“ Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Obama'ya bağlılık mesajı Gündem Ajanlık teklifi TBMM'de Gündem Denktaş'ın mezarı yok Gündem