Kılıçdaroğlu: Bugün terörle mücadele edenler 30 Ağustos ruhuyla mücadele ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin kurucu değerlerinin korunması gerektiğini vurguladı ve "Bugün terörle mücadele edenler 30 Ağustos ruhuyla mücadele ediyorlardır" dedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Kütahya Dumlupınar'da konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin kurucu değerlerinin korunması gerektiğini vurguladı ve "Bugün terörle mücadele edenler 30 Ağustos ruhuyla mücadele ediyorlardır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

1923'te Cumhuriyetimizi kurduk, demokrasiyle taçlandırdık. Kendi denizaltımızı yapıyoruz, kendi uçağımızı yapıyoruz. Uçak ihraç eden bir ülkeydi 1940'ların Türkiye'si. Osmanlı kendi parasını basacak bir devlet değildi, bankası yoktu.

"BU TOPRAKLARIN MAYASINDA İNSANA SAYGI VARDIR"

Savaş meydanlarından gelen Gazi Mustafa Kemal, 'Zorunlu olmadıkça savaş katliamdır' demiştir. Sıra geldi ekonomik zaferler kazanmaya. Cumhuriyet kurulurken kadınlarda okuma yazma oranı binde 8'di. 100 erkekten sadece 7'si okuma yazma biliyordu. Cehaletle mücadele edeceğiz demiştir Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yakın tarihimizi çok iyi bilmeliyiz, yakın tarihimizi çok iyi bilmeliyiz ki, bir daha aynı hatalara düşmemeliyiz. Bu toprakların mayasında insana saygı vardır.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ"

Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Mustafa Kemal'in askeri olmaya da devam edeceğiz. Ölüm nerede ve kimden gelirse gelsin, yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Siyaset halka hizmet etmek demektir.

Dumlupınar’a geldiğim için gururlu ve onurluyum. Bu toprakların bedelini bilmeliyiz. Dedelerimiz, ninelerimiz hangi bedelleri ödediler? Cumhuriyetinin kurucu değerlerinden, Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçmemesi lazım.

"BU ÜLKEYE TAM DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ"

Bu devleti kuranlar, ‘öyle bir devleti kuralım ki gelenler batırmasın’ dediler. Bu yüzden Cumhuriyetin kurucu değerleri çok önemlidir. Kimse unutmasın bugün terörle mücadele edenler, 30 Ağustos’un ruhuyla mücadele ediyorlardır. Bu ülkeye bağımsızlığı, kadın-erkek eşitliğini, tam demokrasiyi getireceğiz, getirmek zorundayız. Bunları yerine getirmek bizim şehitlerimize namus borcumuzdur.

Bir ülkenin mutlu olup olmadığını nasıl ölçeriz? Bir ülkenin kadınları gülüyorsa emin olun o ülkede bir dert yoktur. Kadınların sezgileri güçlüdür. Onların ağlamaması bizim en büyük arzumuzdur. Bu terör belasını da Türkiye’den def etmek bizim boynumuzun borcudur.

ulusalkanal.com.tr

Mısır Devlet Televizyonunda Türkiye ve Suriye arasında görüşme tartışması Gündem Bakan Işık: Fırat Kalkanı, hudutumuzda huzur sağlanana kadar sürecek Gündem TGB, Türk ordusu için Harbiye Marşı'nı seslendirdi Gündem Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: YPG'nin DAEŞ'e karşı savaşan tek güç olduğu miti çöktü Gündem