İş kazasında kusurlu görülen patrona verilecek cezalar yumuşatılıyor

İş Güvenliği Paketi değişiyor. İş kazalarında kusurlu görülen patrona verilecek cezalar yumuşatılıyor. İşte, paketten kaldırılacak o maddeler...

Abone ol

İş kazalarını önlemek için hazırlanan "İş Güvenliği Paketi"nde değişikliğe gidilmesi gündeme geldi. İşverene verilecek cezaların yumuşatılması planlanıyor.

Pakette, maden sektöründe yaşanan ölümlü iş kazasında kusuru olan işveren için 2 yıl ihale yasağı öngörülmüştü. Yapılacak değişiklikle işverene, 2 yılın altında da ceza verilmesine olanak sağlanacak.

İş Güvenliği Paketi'nde, maden ve yapı işyerlerinde cezaların yüzde 300 oranında artırılması gündemdeydi. Ayrıca 250'den fazla çalışanı bulunan işyerlerinde para cezası katlanarak artırılacaktı. Bu her iki yaptırım da düzenlemeden çıkarılacak.

Bir diğer konu, baret ve güvenlik kemeri gibi, işçiye verilecek kişisel koruyucu donanımlar. İş Güvenliği Paketi'nde, işçisine koruyucu donanım temin etmeyen patrona, çalışan başına aylık bin lira ceza verilmesi düzenlemesi bulunuyor. Ancak verilecek önergeyle, söz konusu ceza çalışan başına 500 TL’ye çekilecek.

ulusalkanal.com.tr

Tarım arazilerimiz kiralanacak Ekonomi TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu Ekonomi Faturalarda o bedel gizli! Ekonomi 80 kuruşunuzu geri alın! Ekonomi