Türkiye'den Joe Biden'a sert yanıtlar

Yaptığı açıklamada Türkiye'yi hedef alan ve müdahale mesajı veren ABD Başkan adaylarından Joe Biden'a Türkiye'den sert yanıtlar geldi. Cumnurbaşkanlığı Sözücüsü İbrahim Kalın, Biden'in açıklamasını "kibirli ve iki yüzlü" olarak değerlendirdi. "Türkiye'ye emir verme günleri geride kaldı" diye seslendi. Cumhurbabşaknlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, Türkiye'nin siyasi malzeme yapılamayacağını vurguladı. AK Parti Sözcüsü Çelik, açıklamaları Türkiye'nin demokratik iradesine saldırı olarak nitelendirdi.

Abone ol

ABD Başkanlık seçimlerinde Trump'un en önemli rakibi olan Demokrat Joe Biden, Rand Corparation raporuna bağlı kaldı. "Erdoğan'ı yıkma ve bunun için muhalefeti örgütleme" mesajını, New York Times'a verdi.Seçim öncesi Türkiye'^yi hedef aldı.

Biden'ın Türkiye analizi katıksız cehalet, kibir ve iki yüzlülüğe dayanıyor. Türkiye'ye emir verme günleri geride kaldı ama hala bunu deneyebileceğinizi düşünüyorsanız, buyurun. Bedelini ödersiniz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da İngilizce hem de Türkçe bir mesaj paylaştı. Aralık ayında yapılmış olup şu an basına yansıyan değerlendirmeler için, "Türkiye'ye müdahaleci yaklaşımların yansıması" dedi.

ABD Başkan Aday'ı Biden'in açıklamalarında odaklandığı "muhalafetten" herhangi bir tepki gelmemesi de Altuın'un gündemindeydi.

Tüm bunların yanında, ülkemizdeki muhalif siyasetin, kendisini küçük düşürücü ve milletimizin aklında soru işaretleri oluşturan bu ifadelere herhangi bir tepki göstermemiş olması üzücüdür ancak bizler için şaşırtıcı değildir.

Biden'ın açıklamalarına bir sert çıkış da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, 15 Temmuz hatırlatması yaptı.

ulusal.com.tr

Bombalı saldırı hazırlığındaki PKK'lı terörist yakalandı Gündem Akdeniz diplomasisi sürüyor Gündem İran'dan BAE'ye tepki: İslam'a ve Filistin'e açık bir ihanettir Gündem Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması Gündem