Antalya'ya mâl olmuş festivaller ertelendi

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Uluslararası Antalya Piyano Festivali ertelendi. Festivallarin ertlenme gerekçeleri ise artan terör olayları. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yazı açıklamasında "G 20 Zirvesi"ni gerekçe gösterdi.

Abone ol

Bu yıl Ekim ayında 52. kez düzenlenmesi planlanan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 16.'sı düzenlenecek olan Antalya Piyano Festivali ertelendi. Festivallerin ertelenme nedeni ise artan terör olayları.

Açıklama AKP Konyaaltı Meclis üyesi Gaye Doğanoğlu'ndan geldi. Doğanoğlu, meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmeden önce festivallerin ertelendiğini duyurdu.

Festivallerin ekim ayında değil daha ileri bir tarihte gerçekleşeceğini belirten Doğanoğlu, ''Gelen şehit haberleri nedeniyle içimizden bir şey yapmak gelmiyor'' dedi.

"Antalya Altın Portakal Film Festivali Ekim ayında yapılacaktı, ileri bir tarihe ertelendi. Çünkü bu şehit haberleriyle bir şey yapmak içimizden gelmiyor, Antalya'ya mal olmuş ve sadece darbelerle ertelenmiş bu film festivali yapılacaktır. Altın Portakal Film Festivalinin yapılacağı tarihlerin tekrar gözden geçirilecek."

Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den yazılı açıklama geldi. Türel, "G 20 Zirvesi"ni gerekçe gösterdi. Zirvenin sona ermesinin ardından 17 Kasım'da Piyano Festivali'nin başlayacağı, 29 Kasım'da ise 52'nci Altın Portakal Film Festivali'nin başlayacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Başın sağolsun Büyük Usta Kültür Sanat Oktay Akbal'a veda... Kültür Sanat Serpil Devrim resimleri ve şiirleriyle Kalimerhaba etkinliklerinde Kültür Sanat Ünlü yönetmen Wes Craven hayatını kaybetti Kültür Sanat