Ziraat Mühendisi Kamil Körhasanoğulları: Türkiye dünyanın minyatürü olan bir ülkedir

Ziraat Mühendisi Kamil Körhasanoğulları Ulusal Kanal’da Can Karadut’un sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Abone ol

Salgın sürecinde gıda güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Körhasanoğulları, "Gıda tedariği problemi sadece Türkiye’de değil dünyada da var olan bir problem. Ürünlerimizin toplandıktan sonra pazara gitmesi gerekiyor. Ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle ürünlerin satışında zorluklar yaşanıyor. Yaş sebze ve meyve de esas problem üretimden ziyade ürünün pazarlanmasında ortaya çıkıyor" dedi.

Körhasanoğulları, "Türkiye dünyanın minyatürü olan bir ülkedir. Kesinlikle üretim kapasitemizde bir problem yok ancak esas problemimiz tarımın planlanma aşamasında ortaya çıkıyor. Bütün ürünlerin havuzu olmasını öneriyorum. Bu havuzlar herkese açık olmalı ve 24 saat görüntülenebilmeli. Üretici de ihracatçı da buralardan ürünün durumunu görmeli. Tarım Bakanlığı'nın yerel personellerinin de çiftçilere ağırlık vermesi gerekiyor. Bir ürün de hemen ithalata koşmanın bir yararı yoktur. Doğru planlamayla üretimi arttırabiliriz. Bir diğer sorun da sadece kırsal kesimde geçimini sağlayan çiftçilerimizin yaşam standartlarını ve tarım bilgilerini yükseltmeliyiz" diyerek tarım da planlama ile ilgili görüşlerini de aktardı.

Körhasanoğulları, hayvancılık ile ilgili, "Hayvancılığı kalkındırmak için mera hayvancılığına önem vermemiz gerekiyor. Bu nedenle mevcut meralarımızı ıslah etmemiz lazımdır. Ahırda yem dökerek hayvan beslemekle hayvancılığı belirli bir noktaya götüremeyiz" diyerek öneride bulundu.

ulusal.com.tr

Bakan Kasapoğlu açıkladı! 9 bin 700 kişi karantinada Gündem Bakan Karaismailoğlu'ndan önemli açıklama Gündem 4 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Prof. Dr. Ercüment Ovalı Twitter hesabını kapattı mı? Gündem