Güvenlik kaynaklarından yeni ve bedelli askerlik sistemi açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktop, son bir ayda biri gri listede olmak üzere 54 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan güvenlik kaynakları da yeni askerlik sistemine ilişkin bilgiler verdi. Buna göre, yeni sisteme son hali verilmeden önce kamuoyundan gelen eleştiriler dikkate alınacak

Abone ol

Türk Ordusu'nun yurt içi ve dışında terörle mücadelesi kararlılıkla sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, FETÖ ve PKK ile mücadele bilançosunu açıkladı.

Şentop, 462 bin kilometrelik "Mavi Vatanda", Fırat'ın doğusu ile Menbiç'te Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin kararlılıkla korunacağı vurgulandı.

Öte yandan güvenlik bürokrasisi, geçen hafta açıklanan yeni askerlik sistemine ilişkin "eleştirilere açığız" mesajı verdi. Edinilen bilgilere göre, sisteme son şekli verilmeden önce kamuoyundan gelen eleştiriler değerlendirmeye tabi tutulacak.

Yeni sistem Cumhurbaşkanlığı’nın onayından geçip, Meclis’te yasalaşmasıyla netleşecek. İlgili sisteme ilişkin ise kanun teklifi Nisan ayında Meclis gündemine gelecek.

Son dönemde Amerika'dan S-400 satın alması durumunda Türkiye'ye F-35 uçaklarının teslim edilmeyeceğine dönük bazı açıklamalar gelmişti. Güvenlik kaynakları, S-400 füzeleri ve F-35'lerin tesliminde herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Tel Rıfat'ın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgeleriyle sınır olan hattında Türk ve Rus askerleri müşterek devriyeler yapacak. Bunun içinse Ankara Moskova hattında koordinasyon toplantılarının sürdürdüğü bildirildi.

Ayrıca İdlib'te de Rusya ile başlatılan devriye faaliyetinin ikincisinin yapılması için planlamaların sürdüğü, ilgili bölgede hava sahasının Türkiye'ye açık olduğu kaydedildi.

HABER: GÜRKAN DEMİR

ulusal.com.tr

İşte İstanbul'u gezen AKP İBB Adayı Binali Yıldırım'dan emeklilikte yaşa takılan EYT'li yaşlı amcanın sorusuna karşılık verdiği yanıt: Sabır, biraz daha sabır Gündem Vatan Partisi'nden ABD Savunma Bakanlığı'nın 2020 bütçesinde PKK-PYD'ye 550 milyon dolar ayrılmasına sert tepki Gündem YSK, oy pusulaları tanıttı Gündem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şehit yakınlarıyla bir araya geldi Gündem