32 IŞİD'li etkisiz hale getirildi

El Bab çevresinde yoğunlaşan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 107'nci gününde, terör örgütü IŞİD'e ait hedeflere bomba yağdırıldı. Türk savaş uçaklarının düzenlediği hava harekâtları ve çatışmalarda toplam 32 IŞİD'li etkisiz hale getirildi.

Abone ol

24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı 107'nci gününü geride bıraktı.

Doğu ve batıdan kuşatılan El Bab'da gün içinde yaşanan çatışmalarda, terör örgütü IŞİD'e ait bir zırhlı araç içindeki 9 terörist ile birlikte imha edildi.

Türk savaş uçaklarının 12 ayrı hedefe düzenlediği hava harekâtında ilk tespitlere göre 23 IŞİD'li öldürüldü. Böylece dün etkisiz hale getirilen IŞİD'li sayısı toplam 32 oldu.

Türk Ordusu dün düzenlenen hava harekatına ilişkin görüntüleri paylaştı. İki tank ve üzerinde ağır makineli tüfek bulunan bir pikap nokta atışıyla yerlebir edildiği görüldü.

Terörden temizlenen yerlerde patlayıcı imha çalışmaları da devam ediyor. Patlayıcı imha timleri dün 22 EYP'yi kontrollü olarak etkisiz hale getirdi. Böylece harekâtın başından bu yana çoğu tuzaklanmış 42 mayın ile bin 8 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar, IŞİD'li teröristlerin sivilleri kalkan olarak kullanması nedeniyle hassasiyetle yürütülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Abdülkadir Selvi: AKP ile MHP arasındaki pürüz krize dönüşüyor Gündem Fetullahçıları alkışlatan Kılıçdaroğlu kendini bakın nasıl savundu Gündem İstanbul'da uyuşturucu çetelerine yönelik operasyon yapıldı Gündem Mustafa Bilgili ifade vermeye devam ediyor Gündem