Amerika ve Batı’da Barzani telaşı

Göreve devam edip etmeyeceği tartışma konusu olan Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani için Amerika ve İngiltere seferber oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Breet McGurk Erbil’de Barzani’ye muhalif partilere aba altında sopa gösterdi. “Bu sorunlarla uğraşırsanız, bizden IŞİD’e karşı yardım beklemeyin” dedi. İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker de “Barzani’yle birlikte hareket etme kararı aldık” açıklamasını yaptı.

Abone ol

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin görev süresinin yarın dolacak olması Amerika ve Batı’da telaş yarattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Breet McGurk dün Erbil’e gitti. Mesud Barzani'nin çağrısı üzerine başkanlık krizini çözmek için Erbil'de düzenlenen toplantıya katıldı.

McGurk Barzani’nin görevini uzatma talebine karşı çıkan muhalefet partilerine aba altından sopa gösterdi. McGruk, “Koalisyon güçleri IŞİD’e karşı savaşta size yardım ediyor. Ancak sizler bu tür sorunlarla meşgul olursanız, daha fazla yardım edilmesini beklemeyin” dedi.

Erbil'deki toplantıya İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker de katıldı. Baker toplantı sonrası twitterdan "Başkanlık meselesi konusunda değerli dostum Barzani ile birlikte hareket etme kararı aldık" ifadelerini yazdı.

Görev süresi yarın dolacak olan Barzani başkanlık yetkisini 2 yıl daha kullanmak istiyor. Muhalefet partileri ise Barzani’nin bu isteğine karşı çıkıyor. Bölgesel Kürt yönetimine bağlı Şura Meclisi, Barzani’nin 2 yıl daha görevine devam edebileceği yönünde karar almıştı. Karara muhalefet partileri tepki göstermişti. Başkanlık krizinde Barzani ile ters düşen Goran Hareketi ise toplantıya katılmadı.

ulusalkanal.com.tr

Göçmen krizi büyüyor Dünya Yardım paketi oylamasına devam ediliyor Dünya Dünyanın en büyük İsa heykeli, Rusya'da inşa edilecek Dünya 5 gün sonra ortaya çıktı! 150 kişi feci şekilde can verdi! Dünya