Kıdem tazminatında tavan ücret değişiyor

Kıdem tazminatında tavan ücret değişiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığınca bu yıl için açıklanan 8 bin 284 lira tavan ücretin gelecek yılın ocak ayında 9 bin 100 liraya çıkması bekleniyor. Yeni tavan ücreti ile 5 yıl çalışan biri işten çıkarıldığında 45 bin lira kıdem tazminatı alacağı belirtiliyor.

Abone ol

Milyonlarca işçiyi veya emekli olmayı bekleyen vatandaşı ilgilendiren kıdem tazminatında tavan ücreti değiştiriliyor.

Bu yıl için 8 bin 284 lira olarak belirlenen kıdem tazminatı tavanıOcak 2022'de 9 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

OCAK'TA 9 BİN 100, TEMMUZ'DA 10 BİN LİRA OLMASI BEKLENİYOR

2021'in ocak ile temmuz ayında memurların alacakları zam oranları belirlendiğinden, gelecek yıl için tavan tutarın ocak ayında 9100 liraya, 1 Temmuz'dan sonra da 10 bin liraya çıkacağı belirtiliyor.

Mevcut durumda beş yıl çalışan biri işten çıkarıldığında 41 bin 420 lira tazminat alabiliyorken, yeni rakamlar üzerinden hesaplandığında bu rakam 45 bin lira olacak.

Kıdem tazminatı tavan ücreti her yıl ocak ve temmuz ayı başında belirleniyor. 2020'de 7 bin 639 lira olan tavan tutarı bu yıl 1 Temmuz ve sonrası dönem için 8 bin 284 lira olmuştu. Çalışanlar evlilik, askerlik veya 15 yıl 3600 gün ile işten ayrılacaksa bu haklarını ocak ve temmuz aylarında kullanmalarının lehine olacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sübvansiyon açıklaması: Doğal gaz, akaryakıt ve enerjide verilen sübvansiyonları açıkladı Ekonomi Türk bankacılık sektöründen rekor kâr Ekonomi MÜSİAD'dan asgari ücret açıklaması Ekonomi Çarşı-pazarda fiyatlar cep yakıyor: Asgari ücretli zammı bekliyor Ekonomi