Tarih ve doğanın birleştiği milli park

Antalya’da Termessos Antik Kenti’nin de bulunduğu Güllükdağı Milli Parkı, ender bitki ve hayvan türlerine de ev sahipliği yapıyor. Eşsiz doğası, tarihi zenginlikleriyle bu milli park ziyaretçilerini bekliyor.

Abone ol

Bu eşsiz görüntüler Antalya’daki Güllükdağı namı diğer Termessos Milli Parkı’ndan. Kentin 30 kilometre kuzeybatısında, Döşemealtı ilçesi sınırlarında yer alıyor.

67 bin dekarlık alanda yer alan bu Milli Park hem Termessos Antik Kentine hem de ender bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor.

Milli Park, dünyadaki tek tabii yayılış alanı sadece Antalya olan alageyik, yaban keçisi, şah kartal ve vaşak gibi önemli türleri barındırıyor. Sayıları her geçen gün azalan bu hayvanların üretimi de burada yapılıyor.

Ülkemizde bulunan 456 kuş türünün 113’ü bu milli parkta görülüyor. Ayrıca yaban domuzu, tilki, karakulak, porsuk, kirpi ve yarasa gibi bir çok önemli memeli de burada yaşıyor.

Milli Parkta Akdeniz Bölgesi’nde görülen 680 bitki türü tespit edildi. Bunların 80'i Türkiye endemiği olarak tanımlandı.

Türkiye’nin ilk "interaktif" tabiat müzesi de burada bulunuyor. Müzede bölgeye özgü bitki ve hayvan türlerinin tabii yaşamları ziyaretçilere teknolojik uygulamalar ile sunuluyor.

Güllük Dağı yamaçlarında Anadolu’nun yerli halkı Solimlerin kurduğu Termessos Antik Kenti kalıntıları da bu parkta yer alıyor. Termessos, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik şehirlerinin başında geliyor.

Tarih ile doğanın mükemmel birleşimi olan bu alanda doğa sporlarının bir çoğu yapılabiliyor. Bisiklet, kanyon yürüyüşü, kaya tırmanışı, arkeoyürüyüş, yaban hayatı gözlemi, tabiat fotoğrafçılığı, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler bunların başında geliyor.

Eşsiz doğası zengin tarihi mirası ile bu milli park, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor.

ulusal.com.tr

Sineği yakmak isterken evini yaktı Yurt Mezuniyetine 2 gün kala öldü Yurt Pamukkale'de anız yangını ormana sıçradı Yurt Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen avukat tutuklandı Yurt