Mevlüt Çavuşoğlu ile Ersin Tatar KKTC'de görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Abone ol

Dışişleri BakanıMevlüt ÇavuşoğluKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu çalışma ziyareti kapsamında gittiği KKTC'de kritik temaslarda bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti. İki taraf arasında baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin Türkiye ve KKTC’nin atacağı adımlar değerlendirildi.

Birleşmiş Milletler Genel SekreteriAntonio Gutterres'in Güvenlik Konseyi’ne sunacağı raporda "kendi kendini yöneten bölgeler" ifadesi kullanacağı iddialarının da görüşmede ele alındı.

Doğu Akdeniz'deki son durum da gündem maddeleri arasında.

Çavuşoğlu ve Tatar görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Yargıtay 24 daireli yeni yapıya geçti Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Aşıda hamdolsun 50 milyon dozu aştık'' Gündem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: ''9 bin 394 metreküp müsilajı Marmara Denizi'mizden temizledik'' Gündem Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı: ''Türkiye denizcilikte karar verici ülke konumuna yükselmiştir'' Gündem