İstanbul'da bayram boyunca toplu taşıma araçları yüzde 50 indirimli olacak

İBB Başkanı Topbaş, yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı süresince toplu taşıma araçlarımız yüzde 50 indirimle hizmet verecek" dedi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı boyunca kentte toplu taşımanın yüzde 50 indirimli yapılacağını bildirdi.

Topbaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Saraçhane'deki başkanlık binasında düzenlenen törende belediye çalışanlarıyla bayramlaştı. Belediye çalışanlarının ailelerinin de katıldığı törende Topbaş, bayramlaşmaya gelen çocuklara bayram harçlığı verdi.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Topbaş, dini bayramların, inanç toplumlarında ayrı bir yerinin olduğunu belirterek, Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Bayramların, birbirine kırgın olan insanların buna son vermeleri için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Topbaş, "Bayramlarda biz belediye olarak bayram yapmak değil, kentimizde yaşayan insanlara bayram yaptırmaya çalışıyoruz" dedi.

"BAYRAM SÜRESİNCE TOPLU TAŞIMA YÜZDE ELLİ İNDİRİMLİ OLACAK"

Kurban Bayramı'nın kentte huzurlu şekilde yaşanması için belediye olarak bazı tedbirler aldıklarını dile getiren Topbaş, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Kurban kesmek isteyen vatandaşlara yönelik hazırlıklarının tamamlandığını, kesim merkezlerinin hizmet verdiğini belirten Topbaş, Kurban Bayramlarında geçmişte yaşanan kötü görüntülerin azaldığını kaydetti.

Bunlar için tamamen "Bitti" diyemediklerini söyleyen Topbaş, sözlerini, "Kurban Bayramı süresince toplu taşıma araçlarımız yüzde 50 indirimle hizmet verecek. Ayrıca bayramın ilk iki günü ana arterlerde İSPARK ücret almayacak. İtfaiye ve zabıtamız teyakkuz halinde olacak. Bayramını İstanbul'da geçireceklerden ve İstanbul dışına gidecek olanlardan özellikle trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum." diye tamamladı.

Bayramda hava nasıl olacak? Yurt Tokat'ta deprem Yurt Parkta oynayan çocuklar, ceset buldu Yurt İnternet fenomeni Hüsniye Nine hayatını kaybetti Yurt