25 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütüne yönelik büyük operasyonun başladığı Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 2 günde 25 terörist etkisiz hale getirildi. İki tuğgeneralin komuta ettiği operasyonlara 10 bin güvenlik gücü katılıyor. Hendek ve barikatlara karşı sokak sokak, ev ev ilerlenilen operasyonlarda ilçeye giren tanklar yardımıyla PKK'nın bombalı tuzaklar tek tek imha ediliyor. Yetkililer PKK şehir merkezlerinden temizlenene kadar operasyonların süreceğini vurguluyor

Abone ol

Şırnak'ta iki gün önce başlatılan operasyonlarda şu ana kadar 25 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin yakalanması, el yapımı patlayıcı, bomba ve mayınlarla tuzaklanmış hendek ve barikatların bertaraf edilmesi için güvenlik güçleri titizlikle çalışmalarını yürütüyor.

Silopi'deki operasyona "Şehit Polis Muhammet Onur" adı verilirken Cizre'deki operasyon "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" adı verildi.

İki tuğgeneralin komuta ettiği operasyonlara Şırnak’ta konuşlu Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı ile Silopi’deki 172. Zırhlı Tugayı’ndan taburlar katılıyor. Operason yaklaşık 10 bin güvenlik gücü tarafından yürütülüyor.

İlçe merkezine giren tanklar, barikat ve hendeklerdeki bombalı tuzakları yok ediyor. Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleriyle dumanlar yükseldi.

Şırnak Valilik kaynaklarından alınan son bilgiye göre Cizre ve Silopi'de şu ana kadar 25 terörist etkisiz hale getirildi.

Yetkililer, hendek ve barikatlara karşı yürütülen kaldırılması, hendeklerin kapatılması veilçedeki operasyonların PKK’nın şehirden temizlenene kadar kararlılıkla süreceğini söyledi.

Terör eylemleri nedeniyle birçok kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ilçede teröristler, vatandaşların ilçeyi terk etmelerine engel oluyor. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe verdi.

PKK'lılar Cizre Devlet Hastanesi'ne roketle saldırı gerçekleştirdi. Akşam saatlerinde gerçekleşen bir başka saldırıda ise hastanenin ikinci katına roket isabet etti. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

Cizre Kaymakamlığınca özel izin verilen bazı fırın ve marketler hizmet vermeyi sürdürürken nöbetçi eczaneler de görev yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

Kanada Papa Franciscus'tan özür talebinde bulunacak Gündem Türk büyükelçiden Fransız senatörlere: Delil gösterin bavullarımı toplayıp Türkiye'ye döneyim Gündem TOMA'ya patlayıcıyla saldırı! Gündem Yılbaşı öncesi büyük tehlike! Gündem