Kozmik casus kim? Dönemin soruşturma savcısı itiraf niteliğinde açıklama yaptı

Kozmik oda bilmecesinde Dönemin soruşturma Savcısı Mustafa Bilgi’den itiraf niteliğinde açıklamalar geldi. İçinde devlet sırlarının bulunduğu Hardisdisk için “Ayıklamak 2-3 ay sürerdi” diyen Bilgili söz konusu belgeleri bilirkişiye öylece verdiğini söyledi. Oysa sır niteliğinde belgelerin askeri bilirkişiler gözetiminde ayrılması gerekiyordu.

Abone ol

Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla soruşturma başlatan Savcı Mustafa Bilgili Kozmik odadaki devlet sırrı niteliğindeki belgeleri dışarı sızdırdığını kabul etti.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan savcı Bilgili, 2009’daki kozmik oda araması sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nda bir kasada mühürlenen harddiski 2013’e gelindiğinde nasıl dışarı çıkardıklarını anlattı.

Bilgili, Genelkurmay’dan 2013 yılı başında “bölge seferberlikleri kapatılıyor” şeklinde gelen gelen yazı üzerine harekete geçtiklerini belirtti. “Mahkeme kararıyla hardsik’e el konulmasını istedim” diyen Bilgili, kasadaki hardiski aldığını kozmik odadaki ikinci hardiski ise alamadığını belirtti.

Devlet sırrı belgelerini neden ayırmadığına yanıt veren Savcı Mustafa Bilgili çok önemli bir itiraf yaptı. Bilgili, “Devlet sırlarını ayıklamak 2-3 ay sürerdi. Kendim kopyaladı. Bilirkişiye öyle teslim ettim” dedi..

Bu aşamada ilginç bir ayrıntı ise dikkati çekti. Genelkurmay iki askeri uzmanın ismini belgeleri ayırmak üzere savcı Bilgiliye bildirmişti. Ancak Bilgili bu talebi de görmezden gelmiş.

Ulusal Kanal’a bilgi veren askeri uzmanlara göre Bilgili’nin bu sözleri casusluğu ele veriyor. Harddiskin askeri bilirkişilerden oluşan bir heyet tarafından incelemesi, devlet sırlarının ayıklanması ve daha sonra TÜBİTAK’a teslim edilmesi gerekiyordu.

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon ismi kalktı! Gündem Em. Korg. Pekin: AP’nin çağrısı hukuk açısından yüz karasıdır Gündem Haşim Kılıç aday olacak mı? Açıkladı Gündem Avrupa Parlamentosu'nun çağrısına Dışişleri'nden tepki! Gündem