Sınır "Şahin Göz"e emanet

Mehmetçik, terör bölgelerinde sınırı Şahin Göz ile denetliyor. Son teknolojik silah ve cihazlarla donatılmış, "Şahin Gözü" olarak nitelendirilen sistem sayesinde bölge asker çıkarmadan ateş altına alınıyor. Şahin Göz sayesinde yaklaşık 3 bin metreye kadar her türlü hava koşulunda nokta atışı yapılabiliyor.

Abone ol

Sistem, istenilen bölgeye taşınabiliyor. Neredeyse her şey kumandayla çalışıyor. Bölgedeki terör hareketliliği Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi ile ateş altına alınıyor. Sınırdaki hakim tepelere konuşlu "Şahin Gözü" sayesinde bölgede adeta kuş uçurtulmuyor.

Terör örgütü PKK mensuplarının Irak'ın kuzeyindeki kamplardan ülkeye geçişlerini engellemek bölgedeki hakim tepelere son teknolojik silah ve cihazlarla donatılmış, "Şahin Gözü" olarak nitelendirilen sistem kuruldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki bin 474 rakımlı Kırmızı Tepe'ye konuşlanan bu sistem de onlardan biri.

Mehmetçik, Şahin Göz ile bölgeyi 7 gün 24 saat denetliyor.

"Şahin Gözü" denilen termal ve gece görüş özelliği bulunan cihazlarla mesafe ve koordinatların yanı sıra gözetleme yapılıp, fotoğraf ve görüntü de alınabiliyor.

Birliğin yakın çevre güvenliği ise SİM'e uyarı verebilme özelliğine sahip sismik ikaz sistemleri, tel çit ve pasif kızıl ötesi sensörlerle destekleniyor.

Şahin Göz sayesinde personel çıkartmadan, üzerine uçaksavar silahı monte edilmiş, başka bir silahın da monte edilebildiği "Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi-SARP" ile istenilen bölge ateş altına alınıyor.

Bu sistemle yaklaşık 3 bin metreye kadar her türlü hava koşulunda nokta atışı yapılabiliryor.

ulusalkanal.com.tr

Ahmet Davutoğlu, veda ziyaretlerine devam ediyor Gündem ABD'den Türkiye'yi bölen harita Gündem ABD'den Türkiye'yi bölen harita Gündem Genelkurmay Başkanlığı'ndan nikah açıklaması Gündem