Bebek'te yıkım gerginliği

Beşiktaş Bebek’te bir dairede imara aykırı yapılan tadilatın, Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından yıkımı esnasında arbede çıktı. Daire sahipleri, zabıta ekiplerini engellemeye çalıştı.

Abone ol

Olay, Bebek Selçuk Sokak’ta meydana geldi. Gonca Orhaner tarafından üç katlı binanın 3. katındaki daire, Medet Kaya’ya kiraya verildi. Dairede kiracı olan Medet Kaya, tadilat çalışması başlattı. Çalışmanın imara aykırı olduğunu belirten Boğaziçi İmar Müdürlüğü personeli, sabah saatlerinde zabıta ve polis ekipleriyle birlikte daireye geldi. Ekipler, bina içindekilerin dairenin yıkmak istemeyen mülk sahiplerinin direnciyle karşılaştı. Mülk sahipleri, avukatın belenmesi gerektiğini belirterek, kapı önünde set oldu. Çıkan arbede kameralara yansırken, çevik kuvvet polisi eşliğinde zorlayarak binaya giren zabıta ekipleri, yapılan çalışmaları durdurdu. Ekipler imara aykırı yapılan kısımları yıktıktan sonra tutanak tutarak, daireden ayrıldı.

AVUKAT: BİLDİRİM YAPILMADI, KİRACI İÇERİDEYKEN YIKILDI

Konuyla ilgili konuşan Avukat Önder Balcı, “Burası Bebek. İstanbul’un en nezih yerlerinden biri. Müvekkkilim Gonca Orhaner, burayı kat mülkiyetli olarak satın aldı. Kat mülkiyetiyle satın alınması demek, olması gereken tüm haklarının malikine sağlandığını gösterir. Müvekkilim burayı aldıktan sonra tapuya güvenerek daireye giriş yaptı. Daha sonra müvekkilim kiracımıza burayı kiraladı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü daha önce bir bildirim yapmadan tapuya bir şerh vermeden içinde eşya ve kiracı varken yıktı” dedi.

Oğlu için kiraladığı daire yıkılan Medet Kaya, “Oğlum için bu daireyi tutmuştum. Yıkıldı” diye konuştu. İHA

Adana’da PKK yandaşları otobüs yaktı Yurt Lisede yangın paniği Yurt Yaban hayvanları koruma altında Yurt Teröristin hedefi bu kez şehit cenazesiydi Yurt