FETÖ'cüler Mayıs ayına kadar ağır silah taşıyabilen uçak alımı için baskı yaptı

Hava Kuvvetleri’nde yuvalanan FETÖ üyelerinin, ağır silahlar taşıyabilen hafif uçak alımı için hükümete baskı yaptığı belirlendi. "Mayıs ayına kadar mutlaka alınmalı" baskısı yapılan uçakların, FETÖ’cüler tarafından kullanılması durumunda, sivil kayıplar çok daha fazla olacaktı. İşte darbecilerin alınmasını istediği o uçak.

Abone ol

TSK içinde yuvalanan FETÖ'cülerin, darbe girişimi öncesi makineli silah takılabilen ABD yapımı “Archangel” tipi uçak alımı için yoğun lobi faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri’nde örgütlenen FETÖ'cüler, 2015 yılı sonundan itibaren adı Türkçe "başmelek" olan “Archangel” model uçak alımı için Genelkurmay ve hükümete ciddi baskı yaptığı belirlendi.

Archangel, zirai ilaçlama uçaklarının modifiye edilerek askeri hale getirilmiş modeli. Hafif uçak sınıfında yer alan Archangel'ın en büyük özelliği ağır silahla taşıması, düşük irtifada düşük hızda uçabilmesi.

FETÖ'cüler ocak ayından itibaren hükümete “Terörle mücadele" bahanesi ile bu uçakların alınması için baskı yaptı. Darbecilerin uçakların ihaleye çıkılmadan mayıs ayına kadar mutlaka alınması ve haziran ayında göreve hazır hale gelmesi gerektiği yönünde telkinlerde bulunduğu saptandı.

Eğer bu uçaklar FETÖ’cüler tarafından kullanılsaydı, sivil kayıplar çok daha fazla olacaktı. Çünkü Archangel hedefleri yüksek silah gücüyle vurma yeteneğine sahip.

Uçağın kanat altına 12 adet Hellfire füzesi, 6 adet lazer güdümlü bomba, 48 adet Roketsan Cirit lazer güdümlü füze yüklenebiliyor. Uçak, yüküne göre 2 ile 6 saat havada kalabiliyor.

Türk Hava Kuvvetlerinden bir ekip Dubai Airshow 2015 fuarında üretici firmanın standını ziyaret ederek uçağı yakından incelemişti. Hava Kuvvetleri'nden bir heyet uçak şirketini, hakkında daha detaylı bilgi almak üzere kasım ayının 3’üncü haftasında ABD’nin Kuzey Karolayna'daki tesislerine ziyeret etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Binali Yıldırım, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: TSK'nın kahramanlarının ayırt edilmesi bizlere güç verdi Gündem Bülent Esinoğlu yazdı: Avrupalının korkulu rüyası; Türkiye Rusya Gündem Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz'dan sonra artık yeni bir Türkiye var Gündem