Gülen Örgütü'nün amacı, araçları ve faaliyetleri tek tek yazıldı

Gizli istihbarat bülteninden Fethullah Gülen örgütünün amacı, stratejisi, taktik ve yöntemleri tek tek aktarıldı. Örgütün devlete karşı mücadele vermek yerine, devlet içinde örgütlenmeyi tercih ettiği vurgulandı. Hücre tipi bir örgütlenen yapısı olduğunu tespit edilen örgütün eğitim, medya ve finans sektöründeki aygıtlarının faal olduğu kaydedildi.

Abone ol

Emniyet İstihbarat Dairesi'nin Gizli İstihbarat Bülteninde, "Paralel Devlet Yapılanması- Fethullah Gülen Örgütü"nün amacı, araçları ve faaliyetleri tek tek yazıldı.

Emniyet istihbaratı, örgütün dini görünüm altında, tüm dünya müslümanlarına hükmetmeyi hedeflediğini ve devlet organlarına sızarak bütün mekanizmayı kontrol etmeyi amaçladığını saptadı.

Örgüt, diğer terör örgütlerine göre farklı bir strateji izliyor, devleti yıkmak değil ele geçirme stratejisini yürütüyor.

EGM İstihbarat Daire Başkanlığı'nın Fethullah Gülen Örgütü Bülteni'nde, "Devlete karşı faaliyet yürütmenin yıpratıcı olacağını öngören örgüt, mevcut sistemi yıkmaya uğraşmak yerine, devlet modeline uygun bir örgütlenme ile devlete sızarak içeriden ele geçirmeyi hedeflemiştir." denildi.

İstihbarat bülteninde aktarılanlara göre örgüt, ılımlı ve modern bir cemaat imajı sergileyerek, gelecek karşı girişimleri engelliyor. Yurtdışında açılan okullarda yetiştirilen kadrolar da örgüte küresel destek bulmayı sağlıyor. Kullandığı taktik bakımından farklı bir tarz oluşturan Fethullah Gülen Örgütü'nün faaliyetleri de gizli istihbarat bülteninde madde madde sıralanıyor.

KULLANDIĞI TAKTİK VE YÖNTEMLER:

- Tedbir ve takiyye yoluyla gizliliği esas alarak hücre yapılanması şeklinde organize olmak

- Bünyesinde bulunan vakıf, okul ve dershaneleri kullanarak yapıya mensup insan kaynaklarının nicelik ve niteliğini artırmak

- Devlet hiyerarşisini bozarak yapı içerisindeki hiyerarşiyi esas almak

- Sahip oldukları kadrolar ve basın yayın organları marifetiyle ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarını bozmak

- İllegal yollardan elde edilen mahrem bilgi ve belgeleri örgüt lehine propaganda amaçlı servis ederek algı operasyonu yürütmek

- Medya, finans ve birçok iş kolunda yürütülen faaliyetlerle temel yapıyı güçlendirmek

ulusalkanal.com.tr

Gazze'li yaralılar Türkiye'de Gündem Köylüler Meclis'te Gündem Kılıçdaroğlu'na sert yanıt Gündem ''Erdoğan'ın kararları hukuken geçerli değil'' Gündem