Joe Biden Türkiye'yi hedef aldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi Demokrat Joe Biden, Türkiye'yi hedef aldı. "Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız'' diyen Biden, seçilmesi halinde Türkiye'yi birçok faaliyetten izole edeceği vaadinde de bulundu. Biden, kürtlerin mecliste temsiliyet sorunu yaşadığını da iddia etti.

Abone ol

ABD'de Trump'ın rakibi Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden, New York Times gazetesine seçim süreciyle ilgili konuştu. Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkında skandal ifadeler kullandı.

Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı muhalefeti desteklemek gerektiğini söyledi. "Darbe ile değil seçimle" dedi.

Türkiye'yi hedef alan Biden silah satışı üzerinden tehditler savurdu.

Türkiye'nin Rusya ile kurduğu ilişkiden rahatsızlığını dile getirdi Biden, Türkiye üzerinde uygulamayı planladığı siyaseti açıkladı.

Türkiye'nin faaliyetlerinden endişe duyan Joe Biden,Türkiye'nin saf dışı bırakılması gerektiğini söyledi.

Kürtlerin parlamentoda temsiliyet sorunu yaşadığını da söyleyen Biden, PKK'yı kast ederek parlamentoya katkı sunmak istedikleri iddiasında bulundu.

ABD'nin 47'nci dönem başkan yardımcısı olan Biden'in 2008 yılında Demokratik Partinin Başkan adayı Barack Obama tarafından Başkan Yardımcılığına aday gösterilmişti.

ulusal.com.tr

AB'den Doğu Akdeniz çağrısı Dünya Sinabung Yanardağı harekete geçti Dünya İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den BAE'ye "hatadan dönün" çağrısı Dünya Tayvan, ABD ile F-16 anlaşması yaptı Dünya