Amerika Türkiye Başkonsolosluğu'nu bombaladı

Amerika öncülüğündeki uluslararası koaliyona ait savaş uçakları Irak'ın Musul kentindeki IŞİD mevzilerini bombaladı. Bombalanan yerler arasında, IŞİD'in karargah olarak kullandığı Türkiye Başkonsolosluğu binasının da olduğu bildirildi.

Abone ol

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu bombalandı.

Amerika, öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçakları, Irak’ın Musul kentindeki IŞİD hedeflerine operasyon yaptı.

Bombardıman sabah saatlerinde gerçekleşti. Rudaw'ın haberine göre, bombalanan yerler arasında IŞİD'in karargâh olarak kullandığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası da var.

Bombalanan diğer yerler ise Şeriat Mahkemesi, kaymakamlık binası, polis merkezi ile gençlik ve spor müdürlüğü binası olarak sıralandı.

Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Musul, Haziran ayında IŞİD saldırısına uğramış, 49 konsolosluk çalışanımız rehin alınmıştı. Konsolosluk çalışanları, IŞİD ile yapılan takasla Türkiye'ye getirilmiş, IŞİD konsolosluk binasını karargâh olarak kullanmaya başlamıştı. Kent Haziran ayından bu yana IŞİD hakimiyeti altında.

ulusalkanal.com.tr

Feci kaza! 56 ölü, çok sayıda yaralı var Dünya Lavlar, bir evi böyle yaktı Dünya 100. yıl kampanyası Dünya İranlı gazeteciler Obama'nın mektubunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi Dünya