Bakanlar Kurulu toplandı

Haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılıyor. Kurul’un gündeminde terörle mücadele ve Avrupa Birliği ilerleme raporu var

Abone ol

Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Saat 11:25’te başlayan toplantı Çankaya Köşkü’nde yapılıyor.

Kurul’un ana gündem maddesi terörle mücadele ve Güneydoğu’da devam eden operasyonlar. Bu kapsamda terörle mücadeleye ilişkin gelinen nokta ve bundan sonra yapılması gerekenler masada olacak. Terör örgütünün tahrip ettiği illerdeki imar çalışmaları da değerlendirilecek.

Avrupa Parlamentosunda kabul edilen 2015 Türkiye ilerleme raporu da gündemdeki diğer konulardan. Yargı bağımsızlığı, insan hakları, basın özgürlüğü, yolsuzluk ve terör sorunuyla ilgili Türkiye’ye yönelik sert eleştirilerin bulunduğu raporun Ankara tarafından yok hükmünde olduğu ve iade edileceği açıklanmıştı. Mülteci krizi ile birlikte AB-Türkiye arasındaki Geri Kabul Anlaşması da masada.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un toplantının gündemine dair açıklama yapması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Yüksekova’da operasyonlar sürüyor Gündem Yüksekova’da operasyonlar sürüyor Gündem Metrobüs yoluna düşen kadını şoförün dikkati kurtardı Gündem Metrobüs yoluna düşen kadını şoförün dikkati kurtardı Gündem