Hatay'da da terörist kampı kurulacak!

Amerika ve AKP arasında imzalanan eğit donat anlaşmasıyla ilgili çok önemli bir iddia da ortaya atıldı. İddiaya göre, Suriyeli teröristler Hatay'da da eğitilecek. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu’na göre eğit donatın ikinci merkezi Hatay Serinyol Jandarma Er Eğitim Alayı'ndaki 3. Tabur Komutanlığı.

Abone ol

Amerika ve Türkiye arasında imzalanan eğit donat anlaşması gereği teröristlerin eğitileceği kentlerin arasında Hatay'ın da olduğu iddia edildi. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu’nun ortaya attığı iddiaya göre, Suriyeli teröristlerin eğitileceği kamp Serinyol ilçesinde yer alan Jandarma Er Eğitim Alayı'ndaki 3. Tabur. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre Tabur’da eğitimler için hazırlıklar başladı.

Kampın önüne son bir yılda 2 buçuk metrelik duvar örüldü. Alay'ın içinde de inşaat çalışmaları hala sürüyor. Eğitim alanında operasyonel işler yapabilecek üst düzey yöneticiler eğitilecek.

Ulusal Kanal’a konuşan Ediboğlu, kampta, bölümler halinde 5 bin kişinin eğitileceğini söyledi. Suriye’den gelecek muhaliflerin burada kalabilecekleri yerin inşaatının hızla sürdürdüğünün de altını çizdi. Ediboğlu, Hatay’da eğitim görecek kişilerin IŞİD’e değil Esad’a karşı savaşacağını belirtti.

Kışlaya her gün yabancı ajanların girdiği, siyah film kaplı otobüslerin gün boyu giriş çıkış yaptığı ileri sürülüyor. Bölge halkı ise bu hareketlilikten rahatsız. Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgiye göre, yetkililerin kanaat önderlerine olası bir protestoda polisin çok sert müdahale edeceğini söylediği öne sürülüyor.

Haber: Hüsna Sarı

ulusalkanal.com.tr

CHP'de toplu istifa Gündem Erdoğan konuşurken pankart açmak istediler Gündem Erdoğan, Ermeni diasporasına seslendi: Gelin belgeleri açalım Gündem TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'den açıklama: Devlet yenilse de millet yenilmeyecek Gündem