Türkiye- Mısır diyalog kapısı aralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ile istihbari görüşmelerin başladığını açıkladı, Ankara-Kahire arasında diyalog kapılarını araladı. Uzun süredir merakla beklenen açıklamanın ardından, istihbarat birimleriyle başlayan görüşmelerin ileride devlet başkanları düzeyine çıkarılmasının iki ülke menfaatine olacağı konusunda uyarılar gelmeye başladı. Türkiye-Mısır işbirliğinin özellikle Mavi Vatan’da dengeleri bozacağının da altı çiziliyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır ile istihabri görüşmelerin yapıldığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından, Mısırla bir sonraki adım ne olacak tartışmasını başlattı.

Ankara ve Kahire arasında uzun süredir devam eden gerginlik Doğu Akdeniz’de iki ülkenin menfaatlerini de tehlikeye atıyor.

Mısırla ne zaman diplomasi başlayacak diye tartışılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “istihbarat birimlerimiz görüşüyor” açıklaması iki ülkenin uzun süredir kapalı olan diyalog kapılarını araladığını ortaya çıkardı.

Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ilişkilerin geliştirilmesinin her ülkenin de menfaatine olacağı görüşünde. İki ülkenin istihbarat birimleri arasında başlayan görüşmelerini üst seviyelere çıkarması da son derece önem taşıyor.

Ulusal Kanal’a konuşan, emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Türkiye ve Mısır ilişkilerinin düzelmesinin özellikle Doğu Akdeniz’de dengeleri değiştireceğine dikkat çekti. Türkiye’nin Mavi Vatan’da cepheyi genişletmesi gerektiğini vurguladı.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık Gündem Şehit polis Hakan Çetinkol son yolculuğuna uğurlandı Gündem 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem Trump ile Macron Doğu Akdeniz'i görüştü Gündem