TLB'den alternatif kurultay

19’uncu Milli Eğitim Şurası’nı tanımıyoruz diyen Türkiye Liseliler Birliği Ankara'da alternatif Gençlik Kurultayı düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce liseli, eğitimcilerle birlikte 6 maddelik eğitim manifestosunu ilan etti. Lise öğrencileri “laik, bilimsel ve parasız bir eğitim istiyoruz” dediler.

Abone ol

Türkiye Liseliler Birliği'nin Ankara'da düzenlediği alternatif gençlik kurultayı bu sözlerle başladı.

Liselilerin “Milli Eğitim Gençlik Kurultayı” adını verdiği buluşmaya Türkiye'nin dört bir yanından liseli öğrenciler ve eğitimciler katıldı.

Talebeler, 19. Milli Eğitim Şurası'nda kabul edilen maddeleri tek tek ele aldı. Şura kararlarına neden karşı çıktıklarını anlattılar.

TLB Genel Başkanı Bora Çelik, 19. Milli Eğitim şurası'nı tanımadıklarını ilan etti. Manifesto niteliğindeki sonuç bildirgesini okudu. “Gerici eğitime karşı “Bilimsel, laik ve parasız eğitim istiyoruz” dedi.

Çelik Türkiye’nin her ilinde kurultayların devam edeceğini söyledi.

Kurultay'ın divanında yer alan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Türkiye'de milli eğitime darbe yapıldığını söyledi.

Kurultaya İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcıları Profesör Doktor Tülin Oygür ve Emekli Tümgeneral Naci Beştepe ile Prof. Dr. Dilek Gözütok ve Bilim ve Ütopya Koooperatifi yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Zafer Kars gibi önemli isimler katıldı.

TLB'li gençler kurultay sonunda herkesi 27 Aralık’ta Ankara'da yapılacak Kubilay eylemine çağırdı.

ulusalkanal.com.tr

tlb
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atilla Uğur’dan F-Tipi’ne operasyon yorumu Gündem ''F tipine siper olmak gaflet ve hainliktir!'' Gündem Kürtlere, ''Özerklik'' vaadiyle kurulan tuzak Gündem ''Hesap verecekler'' Gündem