Savunma sanayisinde yurt dışı burs programı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan ve önceliklendirilen alanlarda yetiştirilecek uzmanlar için yurt dışına yönelik destekleme programı uygulayacak.

Abone ol

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan ve önceliklendirilen alanlarda yetiştirilecek uzmanlar için yurt dışına yönelik destekleme programı uygulayacak.

SSM, Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı temalı İnsan Kaynakları Çalıştayı düzenledi.

Nitelikli insan kaynağı sayısının artırılması için geliştirilen mekanizmalardan biri olan SSM Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı, savunma sektörünün nitelikli iş gücü ve araştırmacı ihtiyacının karşılanması yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Kamu kurumları, üniversiteler ve savunma sanayisi kuruluşlarından alan uzmanları ve temsilcilerin katıldığı çalıştayda, lisansüstü çalışmalarını yurt dışında gerçekleştirmek isteyen öğrencilere, Müsteşarlığın belirlediği öncelikli alanlarda güdümlü çalışmalar yaptırılması ve öğrencilerin desteklenmesi konuları ele alındı.

Savunma sanayisi firmaları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ve Yükseköğretim Kurulu tarafından uygulanan burs programlarının değerlendirildiği çalıştayda, nitelikli insan kaynağının devamlılığı için yapılması gereken hususlarla ilgili öneriler sunuldu.

SSM Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, çalıştayda yaptığı konuşmada, büyük hayallere ve elde edilmek istenen sistemlere ulaşmak için insan kaynaklarının çok önemli olduğunu söyledi.

Tüfekçi, insan kaynağı yetiştirilmesi stratejisini ortak akılla şekillendirmeyi amaçladıklarını belirterek, Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı'nın en kısa sürede hayata geçirilmesi için destek mekanizması oluşturma çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

Oluşturacakları sistemle bursiyerlerin programı benimsemesini istediklerine işaret eden Tüfekçi, programı yöneten bir üst akıl olduğunu, bursiyerlerin, kontrolün bu şekilde sağlandığını bilmelerini istediklerini kaydetti.

Tüfekçi, "Müsteşarlığımızın 2020 ve sonrası için belirlemiş olduğu hedeflerden biri olan temel ve ileri teknolojilerde mutlak yerlilik amacına ulaşmamız için yetkin bir sanayi-üniversite iş birliği ile teknoloji tabanının yayılmasını sağlamamız, bunun için de nitelikli insan kaynağını oluşturmamız gerekiyor." dedi.

"Bilim ordusu" oluşturmak için çaba sarf edilmesine rağmen istenilen noktaya gelinemediğini aktaran Tüfekçi, geliştirmeye çalıştıkları insan kaynakları programıyla nitelikli insan kaynağı oluşturarak, bunu da çarpan etkisiyle kullanmak istediklerini vurguladı.

Elektrik santrallerinde üretim kesintisi Ekonomi Spot piyasada elektrik fiyatları Ekonomi Altın fiyatları Ekonomi Vestel Perakende Akademisi'ne TEGEP'ten ödül Ekonomi