Deniz emekçileri mavi sularda

Şimdi ekranlarınıza "Denizlerin mevsimlik isçileri"nin mavi sulardaki mücadelesini taşıyacağız. Ege'nin mavi sularıyla buluşan ve çoğunluğunu Karadenizli tayfaların oluşturduğu balıkçılar, neredeyse 8 ay boyunca karaya çıkmıyor, ailelerinden uzak yaşıyorlar. Çoğu insanın evlerine çeklidiği saatlerde onların av mesaisi başlıyor... Ekmek tekneleri, aynı zamanda da evleri...

Abone ol

"Vira bismillah" diyere şafak vakti tekneleri ile yola koyuluyorlar. Egedenizinin mavi sularında balıkçılar, karanlık deryayı karış karış arıyorlar.

Onlar için mesai gece karanlığında başlıyor. Sabah gün ışımadan ağlarını denize bırakıp, çalışıyor. Ekmek paralarını çıkarmak için ter döküyorlar..

"Denizlerin mevsimlik isçileri"nin ekmek tekneleri, aynı zamanda evleri. Daha önce birbirleriyle tanışmamış Karedeniz'in farklı noktalarından gelmiş balıkçılar, burada bir "aile" oluyor..

Alın teri Ege'nin mavi suyuna karışan balıkçılar, yaz kış demeden çalışıyor. Yaklaşık 8 ay boyunca karaya ayak basmıyorlar.

Havaların soğuk olduğu günler "ekmek tekneleri"nde zorlu zamanlar geçiriyor, derin dalgalar ve fırtınayla kıyasıyla bir mücadeleye girisiyorlar.

Onlar yaşadıkları tüm zorluklara rağmen sevdikleri işi yapmaktan mutlu.

Kimi acemi, kimi ise 50 yıldır bu işi yapıyor. Hepsinin hikayesi farklı, umutları ise aynı.

ulusal.com.tr

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden "vefalı" sergi: Kovid-19’un Kahramanlarına Minnetle ve Saygıyla Yurt Uluslararası İzmir Maratonu başladı Yurt Cudi terörden temizlendi: Ceylanlar artık güvende Yurt Hatay'da kapı kapı Mavi Vatan çalışması Yurt