Böyle hırsızlık görülmedi

İşçi olarak enerji kabloları döşediler, işten çıkarılınca kendi döşedikleri kabloları çaldılar. Bu ilginç hırsızlık İstanbul'da yaşandı. Hırsızlar, jandarma operasyonuyla yakalandı.

Abone ol

İstanbul'da duyanları hayrete düşüren bir kablo hırsızlığı olayı yaşandı.

Z.Ç. M.İ., E.K., M.O. ve İ.G. bir süre öncesine kadar, Türk Telekom'un yer altı kablo döşeme işlerini yapan taşeron bir şirkette çalışıyordu. Hatta bu isimler kabloların yere döşenmesi işini bizzat kendileri yürütüyorlardı.

Ancak bu 5 kişi daha sonra işten çıkarıldı. İşine son verilen beş kişi bir araya geldi, bir çete kurdu. Çete, yer altı döşemesini yaptıkları kabloları çalmaya başladı. Çete üyelerinden biri de, hurdacılık yapan C.Y.'ydi. C.Y. çalınan kabloları satıyordu.

Çete üyeleri özellikle Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini hedef aldı.

Bir süre sonra olay İstanbul Jandarma Komutanlığı'na ihbar edildi. Çete teknik ve fiziki takibe alındı, şüphelilerin yerleri tespit edildi.

Yapılan eş zamanlı operasyonda, ev ve işyerlerinde kısa süre önce çalınan malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, hırsızlığı itiraf etti. Yapılan incelemelerde hırsızların Develt Demiryolları'nı 500 bin lira, Türk Telekomu ise bir milyon lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Sorguları tamamlanan 6 şüpheli savcılığa sevkedildi.

ulusalkanal.com.tr

Balyoz sanıklarından MHP’ye sert tepki Gündem Borcun kölesi olmak! Gündem Çanakkale: Cumhuriyet'in aydınlık geleceğine giden yol Gündem AKP hükümetinin Çanakkale Zaferi kutlamalarında "Atatürk" neredeyse yoktu Gündem