Pentagon'dan PYD'ye 50 uçak dolusu silah

Amerika'nın teröre desteği devam ediyor. Amerikan Başkanı Trump, terör örgütü PYD/YPG'ye silah yardımını bitireceklerini açıklamıştı. Ancak Pentagon yeni silah sevkıyatının listesini yayımladı. 2018'de ABD, teröristlere 50 uçak dolusu silah gönderilecek

Abone ol

Suriye'de terör örgütü IŞİD neredeyse bitti ancak sevkiyat tam gaz sürüyor. Operasyonları bahane eden Amerika, PKK/PYD'ye 50 uçak dolusu silah göndermeye hazırlanıyor.

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın "yardım bitecek" açıklamasına rağmen atılan bu adımı Pentagon açıkladı. Kalem kalem silah listesi yayımlandı.

12 bin Kalaşnikof, 9 bin 500 makineli tüfek, 3 bin RPG-7 roketatar ve bin adet Türkiye'de terör örgütü PKK'da yakalanan AT-4 füze listede...

Teröristlere verilecek ekipmanlar arasında 450 mini insansız hava aracı, 500 uydu telefonu, 150 kızılötesi hedef noktalayıcı, 150 gece görüş dürbünü de var.

Haber, Vatan gazetesinde yer aldı. Silahlar ve mühimmatlar 77 ton taşıyabilen Boing C-17 tipi kargo uçağı ile gönderilecek. Amerika'nın teröre verdiği bu desteğin maliyeti ise 25 milyon dolar olacak.

Amerika, 2017'de PYD/YPG'ye 430 milyon dolarlık yardım yaptı. Temsilciler Meclisi'nde onaylanan Pentagon'un 2018 bütçesinde ise ayrılan miktar 70 milyon dolar seviyesinde.

ulusal.com.tr

Endonezya'da idamla yargılanan mahkum, cezaevinden firar etti Dünya Netanyahu Brüksel'de protesto edildi Dünya Rusya'dan Putin ve Erdoğan görüşmesine ilişkin flaş açıklama Dünya AB Yüksek Temsilcisi Mogherini ile Netanyahu bir araya geldi Dünya