Koronavirüsün kaynağı araştırılıyor: ABD'li araştırmacılardan yeni tahmin

Koronavirüsün Çin’den yayılmadığı tespit edildi. ABD’deki araştırmaya göre virüsün merkezi İtalya… Almanya’da ise aşı çalışmaları sonuç vermeye başladı. Öte yandan salgın dünyada etkisini artırırken Japonya’dan endişe veren bir haber geldi.

Abone ol

ABD'li araştırmacılar koronavirüsün dünyaya Çin'den yayılmadığını açıkladı.

200'ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs pandemisinin başlangıcından bu yana 6 ayı aşkın bir süre geçti. Dünya genelinde vaka sayısı 20 milyona, ölü sayısı 700 bine yaklaşırken bilim dünyası virüsün kaynağını araştırmaya devam ediyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, dünya genelinde görülen ilk vakaları inceledi. Sonuçlarda, ülkelerde görülen ilk vakaların yüzde 27'sinin İtalya'dan, yüzde 22'sinin Çin'den, yüzde 11'nin ise İran'dan geldiği ortaya çıktı.

Almanya’da aşı ve ilaçlara onay vermede yetkili kurum olan Paul-Ehrlich Enstitüsü'nün Başkanı Klaus Cichutek, Kovid-19’a karşı aşı geliştirme çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cichutek, yeni tip koronavirüse karşı bir aşının nispeten hızlı bir şekilde geliştirilmesi konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Enstitü Başkanı, “Çok umutluyum çünkü özellikle son haftalarda aldığımız ilk klinik test sonuçlarında bazı aşıların gerçekten Kovid-19’a karşı insanlarda spesifik bir bağışıklık tepkisi verebileceğini gösterdi. Bu çok iyi haber.” diye konuştu.

Endişe veren haber ise Japonya’dan geldi. Virüs, ülkede ilk kez evcil hayvanlarda görüldü. İki köpeğe uygulanan testlerin sonucunun pozitif çıktığı açıklandı.

Köpeklerin hiçbir semptom göstermediği ve birinin test sonucunun kısa sürede negatife döndüğü de bildirildi.

Yapılan açıklamada virüsün hayvanlara gerçekten bulaşıp bulaşmadığını söylemek için hala erken olduğuna dikkat çekildi.

ulusal.com.tr

Çin’de Hagupit tayfunu: 380 binden fazla kişi tahliye edildi Dünya Trump'tan TikTok'a süre Dünya Melbourne'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi Dünya İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu Dünya