Başbakanlık iflas edebilir!

Başbakanlık örtülü ödenek harcamalarında tüm zamanların rekoru kırıldı. Başbakanlığın sadece Şubat ayındaki örtülü ödenek harcaması yüzde 637'lik artışla 214 milyon liraya ulaştı. Başbakanlık'ın 2015 yılı bütçesinin neredeyse yarısı yılın ilk iki ayında harcandı.

Abone ol

Türkiye'nin, Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde, Selçuk Parsadan'ın para almasıyla haberdar olduğu Örtülü Ödenek harcamalarında tüm zamanların rekoru kırıldı.

Maliye Bakanlığı şubat ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre örtülü ödenek harcamalarının da içinde yer aldığı "gizli hizmet gideri" kaleminde Cumhuriyet tarihinin şimdiye kadarki en büyük harcama rekoru kırıldı.

Başbakanlığın 2015 yılının şubat ayındaki örtülü ödenek harcaması, 2014'ün Şubat ayına oranla yüzde 637 arttı.

Maliye Bakanlığı'nın Şubat ayı verilerine göre Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden bu yılın şubat ayında tam 214 Milyon lira harcama yapıldı. Örtülü dâhil şubattaki toplam harcama ise 340.5 milyon liraya çıktı.

Başbakanlık bütçesinden yılın ilk iki ayında yapılan harcamalar ise daha şimdiden 2015 yılının tamamı için öngörülen ödeneğin yarısına ulaştı.

Tasarruf sözcüğünün sadece söylemde kaldığının kanıtı açıklanan rakamlar… Geçen yılın iki ayında gizli ödenekten yapılan harcamaların toplamı 133.6 milyon liraydı. Bu yılın ocak-şubat ayında yapılan örtülü harcama ise tam 323.9 milyon liraya çıktı.

Bu yılın ilk iki ayında örtülü dâhil yapılan toplam harcama 460.7 milyon liraya ulaştı. Başbakanlığın 2015 yılı başlangıç ödeneği 929.1 milyon. İlk iki ayda harcanan para ise 460.7 lira. Bu rakamın neredeyse yarısı daha 2 ayda harcandı.

Yaklaşan seçimlerin yanı sıra, aslında Başbakanlık için yapılan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı sarayın masrafları da dikkate alındığında Başbakanlık harcamaların katlanarak süreceği görülüyor.

Eğer harcamaları bu hızla devam ederse, Başbakanlık Haziran seçimlerini görmeden tüm parasını harcamış olacak. Başka bir ifade ile Başbakanlık mali açıdan iflas bayrağını çekmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr

"Digi serok Erdoğan" Gündem Balıkçılıkta aldatmacanın büyüğü Gündem Özgecan Aslan'ın son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Akademik özerklik sloganıyla yola çıkan Prof. Dr. Raşit Tükel Ulusal Kanal'da Gündem