Berberler ve kuaförlerde alınacak tedbirler açıklandı

Normalleşme sürecinde hizmet vermeye hazırlanan berberler ve kuaförlerde alınacak tedbirler açıklandı. Buna göre müşteriler randevu ile kabul edilecek, maskesiz giriş yapılamayacak. Cilt bakımı, makyaj gibi hizmetlere de izin verilmeyecek.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı 11 Mayıs'ta açılacak berber, kuaför ve güzellik salonlarında alınacak önlemlere ilişkin tedbirleri açıkladı.

11 Mayıs’ta birçok iş yeri normalleşme eylem planı çerçevesinde faaliyete geçecek. 21 Mart’tan bu yana kapalı olan kuaför ve berberler de bu tarihte kepenk açacak.

Alınacak önlemlere göre iş yeri girişinde müşteriler için el dezenfektanı bulundurulacak.

Berberler ve kuaförler de randevu sistemi hayata geçirilecek ve randevu saati gelmeyen müşteri içeriye alınmayacak.

Açılacak olan iş yerlerinde sosyal mesafe kuralı ön planda tutulacak ve müşteriler içeriye maskesiz giremeyecek.

Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda hazırlanan rehberde, kuaförlerin tek kullanımlık malzeme kullanması gerektiği bildirildi. Manikür, pedikür, epilasyon gibi işlemlerde kullanılan aletlerin de kişiye özel olması istendi.

Ayrıca fön makinesi gibi yüksek hava akımı yaratan cihazlar en düşük hızda kullanılacak.

Kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj gibi hizmetlerin bir süre daha ara verilmesi istendi.

İşletme sahipleri personelleri de vardiyalı çalıştıracak. Müşteriler ile 1 metreden yakın ve 15 dakikadan uzun temas kurulmayacak.

HABER: SEDA AKYÜZ

KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den dikkat çeken uyarılar Sağlık Maskede tavan fiyat belli oldu! Türk Eczacılar Birliği'nden önemli uyarı Sağlık Kovid-19'a yakalanma riskiniz nedir? Sağlık Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yaz tatili açıklaması Sağlık