Şırnak'taki ölüm kuyuları

Şırnak'ta adeta ölüm kuyusu olan kaçak kömür ocakları bir kez daha gündeme geldi. İşçiler devletin göz yumduğu bu kaçak ocaklarda hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışıyor. Üstelik Soma'da yaşanan facia bile önlem alınmasını sağlamadı. İşte, çağdaş köleliğin yaşandığı o kömür ocakları...

Abone ol

Madende ne asansör, ne gaz maskesi, ne baret, ne de işçilerin tehlike anında kaçacağı bir tahliye bacası var. Şırnak'taki bu kaçak kömür ocağı, her an için bir ölüm habercisi.

Milliyet'in haberine göre Şırnak'taki kaçak madenlerde ölen işçiler, gizli gizli gömülüyor. Diğer işçiler de buna sessiz kalıyor. Nedeni ise, madenler kapatılırsa işsiz kalma korkusu! Yetkililerin, kapatılmazsa madeni patlatırız uyarısına bile "Kuyulara ineriz, bizi de kuyularla patlatırsınız!" diyorlar.

Yeniden gündeme gelen Şırnak'taki kaçak maden ocakları uzun süredir aynı koşullarda faaliyet gösteriyor.

Şırnak'taki bir kaçak ocakta çekilen bu görüntüler aslında her şeyi anlatıyor. Madende asansör yok, işçiler yerin yüzlerce metre altına, bellerine bağladıkları bu halatla iniyorlar.

İşçiler madende çalışmaya mecbur bırakılmış, çünkü başka iş yok!

Ocaklardaki işçiler sadece bu boru aracılığıyla haberleşiyorlar.

Yerin yüzlerce metre altında içilen sigara ve piknik tüpüyle yapılan yemek de adeta ölüme meydan okumak anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

Yatağan işçilerine polis engeli Ekonomi Şişecam'da greve devam Ekonomi Üretici emeğini alamadı Ekonomi Özelleşince işler durdu! Ekonomi