Mali müşavirlerden 'sayım' eylemi

Gelir İdaresi Başkanlığı mali müşavirler ve muhasebecilerin iş yükünü artırdı. Muhasebecilerden KDV beyannamesinde gerekli belgelerin de gönderilmesi istendi. Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, uygulamaya tepki gösterdi “Angaryalara Hayır” eylemi yaptı

Abone ol

Gelir İdaresi Başkanlığı, daha önce iki kez ertelediği belge sayma uygulamasını üçüncü kez gündeme getirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı duyuruda fatura, e-fatura, e-arşiv fatura, e-bilet, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi diğer tüm belgelerin sayısını mükelleflerden mali müşavirler aracılığıyla talep etti.

Katma değer vergisi beyannameleri ekinde, belge sayısı belirtilmesi uygulaması daha önce iki kez uygulamaya geçirilmeye çalışılmış fakat tepkiler üzerine ertelenmişti.

Belge istemi tekrar gündeme getirildi. Uygulama muhasebeci ve mali müşavirlerin tepkisine neden oldu.

Uygulamanın kaldırılması için Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Ankara Kızılay’da basın açıklaması yaptı.

Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şahin, uygulamanın hukuka uygun olmadığını belirtti. Mesleği itibarsızlaştırıyorsunuz diye konuştu.

Şahin, “Bu tür angaryalardan derhal vazgeçilmeli” çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

Türkmen lider Erşat Salihi'den özel açıklama: MGK'yı öne almak önemli, ciddi adımlar olacak Gündem Rus uzmandan S-400 yorumu: Hükümdarların hoşuna gitmedi Gündem Gaziantep'te üreticiler dolandırıldı Gündem İşte Alpullu Şeker Fabrikasının 91 yıl önceki görüntüleri Gündem