Gaziantep'te sebze kurutma işlemleri terör olayları nedeniyle geç başladı
Gazianteplilerin önemli bir geçim kaynağı olan kuru biber, patlican ve kabağı kışa hazırlanma süreci terör olayları nedeniyle geç başladı. Yaklaşık 4 ay sürecek kurutma işleminin ardından sebzeler Türkiye'nin 81 iline gönderilecek.
Tahtalara çiviler çakıldı. Askılar kuruldu. Gaziantep'te kurutulmaya bırakılan sebzeler, Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle durgun başladı.
İskenderun, Mersin, Adana'dan yola çıkan biber, patlican ve kabaklar kurutulmak için Gaziantep'e götürülüyor.
Ürünler, kadınların elinden hummalı çalışmalar ile oyularak üreticilere gönderiliyor.
Üreticiler önceden hazırlamış olduğu askılara sebzleri asarak, 40 dereceyi bulan sıcaklık altında kurutmaya bırakıyor.
Gaziantep'te en çok kurutulan ürünlerin başında biber geliyor. Günde ortalama 500 bine yakın biber kurutuluyor.
Patlicanın kurutulması 3 gün, biberin kurutulması ise ortalama 12 gün sürüyor.
Kurutulan ürünler Türkiye'nin 81 iline gönderilecek.
ulusalkanal.com.tr