Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit seçildi

Ali Alkan’ın emekli olması nedeniyle boşalan Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit seçildi. Seçimlerin ardından konuşan Cirit, Hakim teminatı, hakim bağımsızlığı, hakim tarafsızlığından vazgeçmeyeceğiz ifadelerini kullandı

Abone ol

Yargıtay Başkanlığı'na İsmail Rüştü Cirit seçildi. Cirit'in ilk mesajı bağımsız hakimler ve kuvvetler ayrılığı oldu.

Ali Alkan’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan Birinci Başkanlık koltuğu için 5 aday yarıştı.

516 üyenin oy kullandığı seçimlerde İsmail Rüştü Cirit 280 oy aldı. Diğer adaylardan en yüksek oyu 98 oyla Ali Suat Ertosun aldı. Erdal Gökçen 55, Feyzi Altınok 36, Mehmet Ekmekçi ise 13 oy aldı; 11 Yargıtay üyesi boş oy kullandı; 9 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimlerin ardından kameralar karşısına geçen Cirit, yüksek yargının Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay’dan oluştuğunu belirtti. “Kuvvetler ayrılığı olmazsa olmazımızdır” dedi.

"Bunlar eşit ve birbiriyle uyumlu çalışan mahkemelerdir. Kuvvetler ayrılığı olmazsa olmazımızdır Kuvvetler ayrılığında, alanımıza müdahale edilmemek koşul ve şartıyla işbirliği içerisinde hareket edilecektir"

Yeni Yargıtay Başkanı, konuşmasında “bağımsız hakim” vurgusu yaptı, yargıya olan güvenin yeniden sağlanacağını belirtti.

"Hakim teminatı, hakim bağımsızlığı, hakim tarafsızlığından vazgeçmeyeceğimizdir. Yargı adaleti sağlamak içindir. Türk halkının güvenine yargı olarak son zamanlarda düşen güvenine layık olmaya çalışacağız"

Cirit, akbil davasında sanık olan dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’a beraat kararı vermesiyle de tanınıyor.

Haber: Çağla Akkuş

ulusalkanal.com.tr

Anayasa Mahkemesi Başkanı belli oldu! Gündem Tekin Ağırman yaşamını yitirdi Gündem Zıkkım olsun! Gündem AKP’nin kutlama mesajında türban krizi Gündem